Obrázek k článku The Hives si přijedou omotat kolem prstu návštěvníky Mighty Sounds
| Jarda Konáš | Foto: Bisse Bengtsson

The Hives si přijedou omotat kolem prstu návštěvníky Mighty Sounds

Švédská pětice naposledy rozpumpovala vyprodanou Lucernu Music Bar, příští rok v létě rozvášní publikum na festivalu Mighty Sounds. Ten se koná 28. až 30. června v Táboře.

Autor tohoto textu byl ze zářijového vystoupení v Lucerně tak nadšený, že mu dal hodnocení 93% a považuje je za jeden z nejlepších koncertů, jaké letos navštívil, ne-li nejlepší. A podle reakcí to řada návštěvníků vnímala stejně. Narvaná Lucerna, atmosféra až po strop a publikum zpívající a hopsající od začátku až do konce. The Hives to zkrátka s fanoušky umí.

Nemusíme proto moc pochybovat, že příští rok to na Mighty Sounds rozkotlí stejně. Když k tomu přičteme další již ohlášené hvězdy jako Bad Religion nebo Dubioza Kolektiv a navrch přidáme specifickou atmosféru Mighty Sounds, dá se tušit, že příští bude opět stát za návštěvu.

Připomeňme také, že Hives nedávno představili smělý plán, jak svou hudbu a energii koncertů po světě znásobit. Rozhodli se najít ve světě cover kapely a svou hudbu jim franšízovat. „Dospěli jsme do bodu, kdy nestíháme naplňovat poptávku po našich koncertech. Viz všech těch vašich 476986000 příspěvků na téma ‚přijeďte zahrát do (místo si doplňte)‘ a naše výsledky ve druhém a třetím čtvrtletí ukázaly, že tenhle problém potřebuje rozseknout,“ napsali The Hives na svých sociálních sítích. „Po všem tom vzdychání a bědování jsme došli k elegantnímu řešení. Potřebujeme několik The Hives. Představte si svět, kde The Hives hrají bez přestání v každém městě. To je svět, ve kterém chcete všichni žít!“ Nicméně publikum na Mighty Sounds se nemusí obávat – dostane se mu originál.