Obrázek k článku Marpo točí desku v Nashvillu: Chtěli jsme nasát atmosféru v Mekce country
| Lukáš Rešl | Foto: Jura Staněk

Marpo točí desku v Nashvillu: Chtěli jsme nasát atmosféru v Mekce country

Domácí rapper chystá po čase vydání další řadové desky. Album s chystaným titulem Cowboys & Dreamers nyní natáčí v americkém Nashvillu. Krátce jsme ho proto vyzpovídali ohledně chystaných novinek a detailů nahrávky, která by měla být tentokrát ještě více prosetá americkým country.

Zkušenosti s nahráváním v zahraničí má Otakar Petřina alias Marpo bohaté a vzhledem ke své zálibě v americkém country se rozhodl novou desku nahrát za oceánem ve věhlasném studiu Blackbird. Spolu s ním zde natáčí jeho kapelní parťák Marcus Tran. Nejsou ovšem ve studiu zdaleka sami.

„Natáčíme tady s Lelandem Elliotem, který dělal 4 roky intenzivně s Yelawolfem, Strugglem Jenningsem nebo JellyRolem. Dělal taky na desce Red od Taylor Swift jako engineer. Chtěl jsem prostě do Mekky country. Nasát atmosféru, využít tady místní hráče,“ říká Marpo, který na sociálních sítích avizoval, že by nová deska měla být plná tvrdých kytar, country i elektroniky.

Na novém albu se Marpo chce víc ponořit do country, tak jej odjel nahrávat do Nashvillu

S ohledem na Marpův kariérní zlom, který nastal v roce 2017 s deskou Dead Man Walking, na které rapper překvapil příklonem ke country a fúzí kytar se svým typickým rapem, se nešlo vyhnout otázce, zda se bude jednat o další pokračování jeho country-hiphopové etapy. „Mám pocit, že se to všechno od Dead Man Walking furt posouvá dál a dál. Jdeme stále hlouběji do toho žánru. Zjištuji, že už přes deset let neposlouchám nic jinýho než country. Takže tohle bude fakt country. Budou tam i zpívaný věci, takže nejen rap,“ konstatuje a prozrazuje, že by nahrávka Cowboys & Dreamers měla obsahovat celkem jedenáct songů.

Do Ameriky si Marpo vzal svého dlouhodobého spolupracovníka Marcuse Trana

A nebudou chybět ani zajímaví hosté. „Tentokrát to bude velký. Pár dnů zpátky se k nám připojil Struggle Jennings (vnuk Waylona Jenningse). Dále se na desce objeví třeba Ryan Charles, což je vycházející hvězda country a také rapper z Wyomingu. Zrovna řeším i další hosty.“

Deska Cowboys & Dreamers vzniká ve studiu Blackbird

Album hodlá Marpo pokřtít již v létě, konkrétně 17. srpna v pražských Ledárnách Braník. Devětatřicetiletý hudebník dodává, že to bude opět speciální událost, na kterou chystá „nějaký ty překvápka“.