Obrázek k článku Návrat Linkin Park. Kapela spustila tajemný odpočet. Kdo bude zpívat?
| Lukáš Rešl | Foto: James Minchin

Návrat Linkin Park. Kapela spustila tajemný odpočet. Kdo bude zpívat?

Spekulace o návratu rockových velikánů se zostřují. Zesnulého Chestera Benningtona by podle některých měla nahradit zpěvačka, to se ale dozvíme až ve středu 28. večer - k tomu datu směřuje odpočet, který kapela spustila o víkendu.

Z ničeho nic se na sociálních sítích Linkin Park objevilo video se stohodinovým odpočtem. Vyjma odkazu na vlastní webovky kapela dále k příspěvkům nic neuvedla. Tajemný časovač umístěný na YouTube by tak měl již ve středu (28. srpna) s největší pravděpodobností odhalit velkou kapelní novinku – dle spekulací nový hlas kapely.

Již v březnu tohoto roku se totiž začaly šířit spekulace o velkém návratu skupiny na pódia. Podle informací amerického týdeníku Billboard tehdy členové kapely, kteří po tragické sebevraždě (v červenci roku 2017) ikonického zpěváka Chestera Benningtona přerušili svou koncertní činnost, začali uvažovat o možném reunion turné v roce 2025. Podle Billboardu měla navíc bookingová agentura WME přijímat nabídky na potenciální turné Linkin Park a to včetně velkých festivalů po celém světě. Podle zdrojů by se jich měli zúčastnit Mike Shinoda, Brad Delson a Dave Farrel. Kapela zároveň neuvedla, kdo by se měl místo Benningtona chopit vokálů, ale podle zdrojů Billboardu měli Linkin Park doufat, že najdou zpěvačku.

Spekulace ohledně nového dámského vokálu zároveň přiživil americký zpěvák Jay Gordon ze skupiny Orgy, který se nechal slyšet, že Linkin Park po smrti Chestera Benningtona plánují pokračovat s novým hlasem. „Slyšel jsem, že teď mají zpěvačku. To jsem opravdu zaslechl,“ řekl v rádiovém pořadu Wired in the Empire na stanici KCAL-FM, který uvádí Mike Z.

Možnou Chesterovou „náhradnicí“ by dle jiných spekulací mohla být sama Amy Lee z Evanescence. Ta sice v rozhovoru pro kanadské rádio iHeart odmítla jakoukoli spojistost s Linkin Park, možné spolupráci by se ale podle vlastních slov nebránila. „Ne, není to pravda… Ale je to úžasné. Měli by se mě na to zeptat. Nemám sice dost volného času, ale možná bych to mohla dělat na částečný úvazek,“ dodala vyzývavě.

K situaci se v dubnu pro časopis Revolver vyjádřil i Mike Shinoda. „Fámy se šíří vždycky… Až něco oznámíme, bude to na LinkinPark.com.“ A tak se nyní děje. K jakému oznámení ovšem ve středu ve skutečnosti dojde, je v tuto chvíli stále pro fanoušky Linkin Park napínavou záhadou.