Obrázek k článku Lenny Kravitz přijede nažhavit Colours of Ostrava s novou deskou
| Lukáš Rešl | Foto: Mark Seliger

Lenny Kravitz přijede nažhavit Colours of Ostrava s novou deskou

Jeden z nejikoničtějších rockových kytaristů a zároveň zpěváků posledních dekád vydává v březnu příštího roku novou desku Blue Electric Light. Její skladby zazní v Dolních Vítkovicích na festivalu Colours of Ostrava, jenž se uskuteční 17. až 20. července 2024.

Držitel mnoha ocenění, který v letech 1999 až 2002 zaznamenal čtyři rekordní Grammy vítězství za sebou za rockový vokální výkon, u nás naposledy vystoupil v roce 2018. Tehdy si podmanil pražskou O2 arénu. Měl přijet i v roce 2020, koncert byl ale kvůli pandemii zrušen. Nyní po dlouhých sedmi letech míří na venkovní pódium v Dolních Vítkovicích.

Po vydání debutového alba Let Love Rule z roku 1989 se začal Lenny Kravitz, vlastním jménem Leonard Albert Kravitz, objevovat jako předskonan na velkých koncertech hvězd jako Bob Dylan, David Bowie či Tom Petty. S následnou druhou a veleúspěšnou dvojplatinovou deskou Mama Said (1991), ze které pochází třeba slavný hit It Ain’t Over ’til It’s Over, už najel na masivní vlnu popularity, na které se veze dodnes.

Jeho hity jako Fly Away, Are You Gonna Go My Way, Again nebo právě zmíněná It Ain’t Over ’til It’s Over se již v roce 2000 objevily v kompilaci Lenny Kravitz Greatest Hits, které se prodalo přes jedenáct mionů kusů a výběr se tak stal jedním z nejúspěšnějších alb své doby. Rodák z amerického New Yorku ale od té doby moc nepolevuje a na příští rok chystá zbrusu novou studiovou desku Blue Electric Light, v pořadí již dvanáctou.

Nadcházející album má vyjít 15. března 2024 u vydavatelství Roxie Records. Album si s pomocí kytaristy Craiga Rosse nahrával Kravitz celé sám, ve vlastním studiu na Bahamách. Aby fanoušky dlouho nenapínal, 12. října letošního roku vypustil do éteru první ochutnávku v podobně singlu TK421, do kterého kromě tanečního saxofonu vpustil i decentní elektronické prvky.

„V programu máme několik letošních nominantů na Grammy i další ceny a teď také globální legendu rockové a funky muziky Lennyho Kravitze. O jeho vystoupení jsme usilovali v minulosti již několikrát a letos to konečně vyšlo,“ komentuje ohlášení rockové hvězdy ředitelka festivalu Zlata Holušová.