Obrázek k článku Koncert Lenny z vás udělá Ježíška. Za vstup se platí hračkou
| Šárka Hellerová | Foto: Benedikt Renč

Koncert Lenny z vás udělá Ježíška. Za vstup se platí hračkou

V pražském klubu Roxy vystoupí 5. prosince zpěvačky Lenny, Annabelle a Dashi Stardust. Místo nákupu vstupenky je třeba splnit dětské přání.

Akce My Kind of Santa na podporu znevýhodněných dětí a dospívajících se opakuje po loňském úspěchu, kdy o něco krásnější svátky připravily spolu se svými fanoušky Rest & Martin Matys, kapela Dominiky Haškové We Are Domi a The Silver Spoons.

Letos se návštěvníci mohou těšit na Lenny, která se loni s albem Hearbreak Culture posunula k rockovějšímu zvuku. „Lenny jde samozřejmě jakožto popová zpěvačka po silných melodiích, ale prohlubuje svou dravost a hledá i nové polohy. A klavír, který byl minimálně v začátcích její kariéry důležitým nástrojem, tu nehraje druhé, ale spíše až třetí nebo čtvrté housle. Důraz na kytary je značný a velmi slušivý,“ psal Michael Švarc v recenzi na desku. Ani ne před měsícem Lenny vydala se svým partnerem Marpem EP Klenoty, o kterém jsme napsali: „V pěti písních, které se dotýkají hip hopu, popu i dance music, vystupují z komfortní zóny a představují se jako hudebníci, kteří se nenechají svazovat svými osobními žánrovými škatulkami.“

V rámci večera My Kind of Santa vystoupí také Anabelle, loňský objev roku Cen Anděl, a Dashi Stardust, která právě vydala nové album Safety Match.

Na koncert je třeba si zarezervovat vstupenku a uvést, zda hodláte přinést dárek pro holku či kluka a v jakém věkovém rozmezí. Všechny dárky po akci převezmou zástupci Armády spásy, Centra služeb pro rodinu a dítě a Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU). Poputují i do dětského domova Charlotty Masarykové, Dětského domova Kralupy nad Vltavou a Dětského domova Klánovice.