Obrázek k článku Guns N' Roses se „snaží” natočit nové album, prozradil Slash
| Lukáš Rešl | Foto: Marek Reinoha

Guns N' Roses se „snaží” natočit nové album, prozradil Slash

V reakci na dotaz magazínu The Daily Star, proč Slash na svou čerstvě vydanou sólovou desku nepozval Axla Rose, slavný kytarista odhalil další plány jeho kapelní alma mater. Guns N' Roses prý pracují na nové desce.

Od roku 2008, kdy Guns N' Roses vydali poslední plnohodnotnou desku Chinese Democracy, se tvůrčí proces kapely výrazně zpomalil. Po návratu Slashe v roce 2016, jakožto ztraceného syna, Američané vydali pouze několik „šuplíkovek“ jako Hard Skool, Precious nebo Absurd, přičemž nepotvrdili žádné další album, kterým by návrat Slashe zpečetili. V rozhovoru pro The Daily Star (přes Music News), ovšem kudrnatý kytarista s charakteristickým kloboukem naznačil, že by nové album Guns N' Roses nakonec skutečně mohlo vzniknout.

„Guns N' Roses se snaží natočit vlastní desku,“ reagoval Slash na dotaz, proč na svou druhou sólovou desku Orgy Of The Damned, která vyšla minulý pátek (17.5.), nepozval Axla Rose ani Mylese Kennedyho & the Conspirators. „Já s nimi (Guns N' Roses) v tomto ohledu spolupracuji, ale na tomto (sólovém albu) se nikdo jiný nepodílel… Byla to moje vlastní věc, takže jsem do toho netahal vlastní lidi (z jiných projektů),“ prohlásil Slash. Více detailů však neprozradil.

Tak či tak se zdá, že Slash nehodlá svou aktivní tvůrčí roli nikterak šetřit. Jeho druhá sólovka se nese na vlně blues rocku, přičemž na ní spolupracoval s takovými jmény jako je Iggy Pop, Demi Lovato, Dorothy, Paul Rodgers, Chris Stapleton, Chris Robinson, Tash Neal, Beth Hart, Gary Clark Jr. nebo Billy Gibbons. Hlavním singlem desky se stala mimo jiné coververze slavné skladby Killing Floor, kterou v roce 1964 napsal bluesman Howlin' Wolf. Právě na této předělávce zahostovali i Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith.

Na recenzi desky Orgy Of The Damned se můžete těšit v nadcházejícím červnovém vydání magazínu Headliner.