Obrázek k článku GLOSA: Zapomeňte na Bradleyho Coopera. Lady Gaga teď uchvacuje písní s Bruno Marsem
| Jarda Konáš | Foto: John Espraza

GLOSA: Zapomeňte na Bradleyho Coopera. Lady Gaga teď uchvacuje písní s Bruno Marsem

Die With a Smile je jeden z těch hvězdných duetů, o kterých se bude hodně mluvit. A netáhnou to jenom jména, jde jednoduše o kvalitní pop.

Přišlo to tak trochu nečekaně, Bruno Mars a Lady Gaga společný singl Die With a Smile oznámili jen krátce před vydáním. A je to hvězdný duet se vším všudy: silná jména, silná melodie, dotažená produkce, hit na první poslech a poměrně rázné přihlášení se o nějakou tu hudební cenu, minimálně v popových anketách.

Opět tu máme silné retro, Bruno Mars jako kdyby zůstal po Silk Sonic zaháčkovaný v sedmdesátkách a jen se přesunul do Nashvillu. Klip je stylizovaný jako old school televizní country vystoupení, a je to až kouzelně přiznané: od účesu v duchu Dolly Parton přes žváro v puse či techniku v záběru až po škrobené publikum. Takhle se tehdy opravdu točilo (jen kompars byl živý místo figurín) a každá tehdejší country hvězda si podobným pořadem prošla.

Jenže klip tak trochu klame tělem, na pohled country, na poslech soulový ploužák, co opět připomene zmíněný Marsův projekt s Andersonem .Paakem. Die With a Smile je melodicky Silk Sonic na dostřel.

Ale komu by to mělo vadit? Jak Bruno Mars, tak Lady Gaga mají dlouhodobě laťky nasazené vysoko. Dalo se čekat, že jejich spolupráce přinese solidní hit, a to teď potvrdili. Die With a Smile je ukázkový singl, z něhož bude chvíli paf bulvár, hudební média, rádia, fanoušci a bude rezonovat tak, že z toho může být i nějaká ta nominace na Grammy. Tihle dva si zkrátka sedli a přišli se silně a zároveň přirozeně podaným duetem, jakých v šoubyznysu vznikne jen pár do roka. Ne-li za dekádu.