Obrázek k článku GLOSA: Řezník vulgárně znectil už i sám sebe. Na Slavíka se doslova vykálel
| Štěpán Kordík | Foto: Jan Gemrot

GLOSA: Řezník vulgárně znectil už i sám sebe. Na Slavíka se doslova vykálel

Martin Pohl, alias Řezník se chystá vydat nové album. Ponese název Hrozny hněvu a vydání je plánováno již na 1. října 2024. Držitel Českého slavíka v kategorii Hip Hop a Rap z roku 2021 láká fanoušky novým singlem i s klipem. Drží se svého stylu a dost baví.

Mnozí z nás znají Řezníka jako autora filmu Party Hard a jeho novějšího pokračování. Filmy s jistým odstupem a nadsázkou dávají posluchači náhled do prostředí, ze kterého Řezníkova hudba vychází. A singl, v němž se autor od narození, přes dospívání, až po dospělost identifikuje jako „Zpíčenec“, by se jistě v jeho filmové tvorbě neztratil. Sledování videooklipu je podmíněno věkovým limitem a je tak k dispozici pouze na YouTube.

Track začíná narozením protagonisty a vypráví příběh za podpory jasného a funkčního beatu. Text je samozřejmě bohatý na různé hanlivé výrazy. Připojený klip reflektuje vyprávění. Osobně se mi líbí záběry, kde je několik Řezníků a střídají se v rapování. Fanoušky rapera jistě zaujme detail, kde se protagonista chystá vyprázdnit na ocenění Českého slavíka. 

Osobně bych se neidentifikoval jako posluchač vyhledávající „Zpíčence“ a podobné tracky, ale z hudebního hlediska – je to stručné, frázování zařezává, a dokonce se člověk pobaví. Což oceňuji, jelikož má Řezník i písně, které umí posluchače pěkně sklíčit. Tak uvidíme, co přinese album. 

První singl z alba Hrozny hněvu překvapivě pobaví a odkazuje na Řezníkovu dřívější tvorbu. Foto: Press