Obrázek k článku Pohodu zasáhla silná bouřka, na místě jsou zranění. Festival je pro letošek zrušený
| Jarda Konáš | Foto: Profimedia

Pohodu zasáhla silná bouřka, na místě jsou zranění. Festival je pro letošek zrušený

Druhý den trenčínského festivalu přerušilo počasí. Silná bouře poničila stage i stany, na místě nejde elektřina. Kvůli bezpečnosti se pořadatelé rozhodli hudební přehlídku ukončit.

Silná bouře během pátečního večera zasáhla festival Pohoda. Na letiště v Trenčíně udeřila bouře, podle trenčínské policie spadl jeden ze stanů a na místo vyjeli záchranáři. Informace přicházejí kusé, na základě několika slovenských médií jako Aktuality.sk, Denníku N nebo SME došlo k poškození stanů Aktualit a SLSP a Kušnierik stage.

Na místě je několik zraněných, podle aktuálních zpráv zatím naštěstí nikdo neutrpěl vážné zranění. Mluvčí festivalu Ján Hámorský novinářům potvrdil, že program festivalu je přerušený a zjišťují se škody, evakuace však nebyla vyhlášena. Podle Denníku N pořadatelé pár minut před příchodem bouřky návštěvníky upozornili, aby se šli schovat do aut a do stanů.

„Na základě informací od záchranných složek, které máme k dispozici, bylo z areálu odvezených osm účastníků v důsledku zranění po narušení festivalových staveb. Zatím nám nebylo oznámeno ani jedno těžké zranění,“ informují pořadatelé v jedenáct večer na webových stránkách festivalu. Mluvčí fakultní nemocnice v Trenčíně Martina Holecová podle denníku SME informovala o devatenácti pacientech s lehkými zraněními a třech středně těžce zraněných - všichni jsou mimo ohrožení života. 

Pořadatelé nejprve uvedli, že v současnosti prověřují stav areálu kvůli vyhodnocení porušení a bezpečnosti objektů. Rozhodnout o pokračování festivalu by měli ještě během dnešní noci a žádají návštěvníky, aby se z centra areálu přesunuli do stanových městeček a nově zřízeného evakuačního centra v městské sportovní hale na Sihoti. Dopravu do evakuačního centra zajišťuje autobusová kyvadlová doprava. Pořadatelé taktéž zřídili krizovou linku na čísle 800 500 090.

Krátce po půlnoci vydali pořadatelé prohlášení: "Po důsledném zvážení časových možností kontroly bezpečnosti festivalových staveb jsme se rozhodli, že Pohodu 2024 musíme ukončit."

Za časopis Headliner vyjadřujeme lítost nad nešťastnou událostí, pořadatelům přejeme hodně sil a především rychlou rekonvalescenci zraněným návštěvníkům. Uvidíme se za rok!