Obrázek k článku Dymytry si ve videu vystrojili pohřeb. Budoucnost kapely je nejistá
| Lukáš Rešl | Foto: Press Dymytry

Dymytry si ve videu vystrojili pohřeb. Budoucnost kapely je nejistá

Metalová skupina na platformě Youtube zveřejnila krátké video, ve kterém prezentuje vlastní kapelní pohřeb. Závěr videa však naznačuje, že může jít o konec jedné éry.

Děje se tak několik týdnů poté, co skupina po dvaceti letech ohlásila rozchod se zpěvákem Janem Macků, známým pod přezdívkou Protheus. Ve videu s názvem Konec ?, zveřejněném v neděli 26. listopadu, nasadili fanouškům pořádného brouka do hlavy.

Krátký klip působí zpočátku jako jedno velké, dramatické intro k plnohodnotné skladbě. Za černou drožkou, táhnoucí dva statní oři, se pomalým krokem vlečou zbylí členové Dymytry za doprovodu kumpánů z kapely Hämatom a dalších, zřejmě blízkých členů „rodiny“. Z vozu následně sejmou rakev nadepsanou názvem Dymytry a míří k jámě pod připraveným náhrobkem, na kterém prostě zní: Dymytry 2003-2023.

Za smyčcového doprovodu a náhle deštivého počasí následně Dymytry zahází vlastní hrob, přičemž závěrečný záběr směřuje na osamocený náhrobek, u kterého se přesně v druhé minutě krátce mihne silueta jakési postavy. Že by nový frontman? Je to dost pravděpodobné, v poslední setině sekundy se totiž na videu zjeví velký rudý otazník.

Začínají Dymytry novou éru? Začnou znovu pod jiným názvem nebo zcela ukončí činnost? To je v tuto chvíli ve hvězdách. Vše však naznačuje tomu, že se odpovědi na tuto otázku dočkáme již brzy.