Obrázek k článku Cyndi Lauper poprvé zavítá do České republiky. Na posledním světovém turné
| Šárka Hellerová | Foto: Timothy Greenfield-Sanders

Cyndi Lauper poprvé zavítá do České republiky. Na posledním světovém turné

Začátkem června oznámila americká zpěvačka Cyndi Lauper rozlučkové turné, nyní k severoamerickým koncertům přibyly i ty evropské. 23. února zazní písně jako The Girls Just Wanna Have Fun a Time After Time v O2 areně v Praze. Bude se jednat o zpěvaččinu českou premiéru.

Ačkoliv Cyndi Lauper jako matka hokejisty už Českou republiku v minulosti soukromě navštívila – když zde měl syn tréninky – na pódiu ji čeští fanoušci uvidí poprvé. Nikdy nepřestala koncertovat, ale rozlučkové The Girls Just Wanna Have Fun Farewell Tour je jejím prvním rozsáhlejším turné za poslední dekádu.

„Moc jsem v poslední době nekoncertovala, dělám teď představení na Broadwayi. Ale jsem teď silná a nevím, jak to bude za čtyři roky. Chci mít příležitost tohle udělat, když mám sílu. Chci s lidmi slavit, opravdu s nimi slavit – aby to byla zábava,“ vysvětlovala Cyndi Lauper začátkem června v televizním pořadu Jimmyho Kimmela, proč se zrovna nyní rozhodla ještě jednou se svými písněmi objet svět.

Držitelka cen Grammy, Emmy i Tony, která je známá i díky písním True Colors či All Through the Night a jež se podílela na nejslavnější charitativní skladbě světa We Are the World, turné zahájí 18. října v Kanadě.

Dnes jednasedmdesátiletá umělkyně vydala své první album She`s So Unusual v roce 1983. Obsahovalo některé z jejích největších hitů a získala díky němu svou první cenu Grammy. Dosud posledním albem bylo Detour z roku 2016. Na něj Lauper nahrála coververze svých oblíbených country skladeb. Již v sobotu 29. června vystoupí Cyndi Lauper na festivalu Glastonbury a to přímo na hlavní Pyramid Stage.