Obrázek k článku Čerstvé (z)boží: Co skrývá Kittchenova maska v novém klipu?
| Marek Reinoha | Foto: Marek Reinoha

Čerstvé (z)boží: Co skrývá Kittchenova maska v novém klipu?

Jakub König se svým projektem KITTCHEN vydal debut Menu 1. května 2011. Přesně po deseti letech se dočkáme čtvrtého alba nazvaného Puls.

Na předchozích dvou albech Jakubem Königem spolupracoval bubeník Tomáš Neuwerth, ale od jeho vystoupení na Žižkovské noci v roce 2018 se vedle něj na pódiu začal objevovat i elektronický mág a multiinstrumentalista Aid Kid. A v této tříčlenné sestavě pracovali i na chystaném albu Puls, které vyjde po šesti letech od předchozí oceňované desky Kontakt.

Tato prodleva byla způsobena mimo jiné i aktivitami mohohohlavého orchestru Zvíře jménem podzim, kterého se všichni tři také účastní. Na vzniku alba má podíl i loňský jarní lockdown a znemožnění živého vystupování. „Když se v březnu všechno zavřelo, vyrazili jsme s Tomášem a Aid Kidem na chalupu do Jeseníku a během necelého týdne natočili základy celé desky,“ uvedl k tomu König.

Účast Aid Kida na tvůrčím procesu slibuje, že album bude trochu jiné než předchozí nahrávky, že i KITTCHEN projde změnou.

A o těch změnách pojednává i pilotní videosingl k songu Rohlíky, který měl premiéru začátkem ledna. Je to minimanilstická melancholická skladba s poměrně ponurou atmosférou o tom, jak se všechno mění, jak všechno, co jsme znali mizí a nabádá ke smíření s těmito změnami, k jejich přijetí.

V klipu, který byl natočen v kulisách divadelní hry Les sebevrahů, se mění i samotný kuchař. Odkládá masku, aby ukázal... masku novou. Bude poslední, nebo je pouze mezikrokem k úplnému odmaskování? Na to si budeme muset počkat. Třeba se více dozvíme již na přelomu března a dubna kdy vyjde druhý singl.