Obrázek k článku 50 Cent ostře proti Diddymu: „Říkám to o něm už deset let“
| Petr Malásek | Foto: Universal Music

50 Cent ostře proti Diddymu: „Říkám to o něm už deset let“

Curtis James Jackson, alias 50 Cent, hájí své tvrdé výroky o P. Diddym a jeho večírcích. „Zní to, jako bych dělal nějaké nehorázné věci. Jsem to ale jen já a říkám jen, co jsem říkal už 10 let,“ řekl magazínu People. O celé kauze připravuje dokumentární sérii pro Netflix.

Hudební magnát P. Diddy je ve vyšetřovací vazbě. Více než sto osob ho obviňuje z toho, že se dopouštěl znásilňování, násilí, vydírání a sexuálního vykořisťování. O kořenech celé kauzy jsme psali zde. Některé z obětí popsaly, co jim rapper údajně provedl. To jsme shrnuli zde

Celá kauza vyvolala lavinu dalších obvinění a spekulací. Jedna z nich například spojuje P. Diddyho se smrtí rappera Tupaca Shakura. Shakurova rodina si proto najala právní tým, aby celou věc znovu přezkoumal. 

Jednou z hlavních postav, která na podivné dění kolem svého kolegy chování dlouhodobě upozorňovala, je rapper 50 Cent. Ten v rozhovoru pro magazín People připomenul, že P. Diddyho chování opravdu nepopisuje až teď v souvislosti s připravovaným dokumentem: „Zní to, jako bych dělal nějaké nehorázné věci. Jsem to jen já a říkám jen to, co jsem říkal už 10 let.“

Rapper známý díky hitům jako jsou Candy Shop nebo Many Men (Wish Death) si nebere servítky. Na svém profilu na platformě X sdílí například obrázky lahviček s nápisem „Diddy“ – tím odkazuje na obvinění, že se v domě P. Diddyho našlo na tisíc lahviček dětského oleje.

Udělal to?

Ale 50 Cent nezůstává jen u rýpání. Pro platformu Netflix produkuje dokument s názvem Diddy Do It? na který se spojil s režisérkou Alexandriou Stapleton. Pro magazín Variety oba tvůrci řekli, že se „jedná o příběh, který se významně dotýká řady lidí. Jde o komplexní příběh, který se táhne celá desetiletí, a který se nedá zmenšit jen na titulky z médií, anebo videa, která jsme dosud viděli.“ Cíl tvůrců je dát hlas těm, kteří neměli možnost mluvit a ukázat autentický pohled na celou kauzu.

To, co ale tvůrci dodávají je, že „příběh Seana Combse není příběh celého hiphopového světa a jeho kultury. Našim cílem je zajistit, aby tyto činy nezastínily kulturní přínos tohoto žánru.“

Dává smysl, že o něm tento dokument točí právě Curtis James Jackson. Oba rappeři se nemají v lásce už od roku 2006, kdy 50 Cent nahrál písničku The Bomb. V ní P. Diddyho obviňuje z toho, že je nějak zapletený do smrti rappera The Notorious B.I.G. z roku 1997.

Nevraživost mezi těmito dvěma umělci se táhne do dnešního dne. 50 Cent také tvrdí, že na žádné Diddyho večírky nechodil: „Teď se kolem Puffyho začíná ve zprávách všechno odtajňovat, ale mimo to si říkám: ‘Je to můj pohled na věc. Já se od těhle věcí držel dál celou dobu, protože to prostě nená můj styl.’“

Hudební magnát P. Diddy je momentálně ve vazbě. Soudní řízení s ním začne 5. května 2025. Rapper nadále tvrdí, že je nevinný.