Obrázek k článku NOTY VOLE: Jak Rolling Stones zase zachránili rokenrol (12/112)
| Redakce | Foto: Headliner

NOTY VOLE: Jak Rolling Stones zase zachránili rokenrol (12/112)

Podcastová revue časopisu Headliner ve dvanáctém vydání oblékla dres nesmrtelné kapely a vyplázla jazyk.

Tentokrát se pánové Honza Vedral, Dany Stejskal a wlado zaměřili na fenomén Rolling Stones. Singl Angry, kterým klasici britského rokenrolu oznámili album s novým materiálem po osmnácti letech, totiž pořádně provětral redakci. „Pro řadu lidí je to kapela dědků, co to měli dávno zabalit. Jenže oni vydali tuhle písničku,“ začíná povídání Honza Vedral. „Nejdřív jsem byl skeptickej, když jsem jí doposlouchal, byl jsem naprosto šokovanej,“ popisuje nadšeně svoje dojmy wlado. „Mladý kapely se x desítek let snaží vrátit kytary…“
„…až přijdou Rolling Stones a znova zachrání rokenrol,“ doplňuje ho Honza. A zároveň tím vyjadřuje, proč je album Hackney Diamonds jedním z nejočekávanějších alb letošního října. „Do teď jsem se z toho konsternovanej,“ podotýká Wlado ještě před tím, než se naše trojice společně ponoří do probírání historie a nejlepších nahrávek slavné kapely.

Dojde na tipy na oblíbená alba i bujaré historky z natáčení, během něhož třeba zloději kradli až příliš uvolněným Stounům nástroje i vybavení za bílého dne přímo předními dveřmi studia. „Mick je rock a já jsem roll,“ uzavírá hlavní téma slavný citát Keitha Richardse. A Dany se neudrží a opět vyhlásí pro naše posluchače soutěž.

Po oblíbené sekci citací z tiskových zpráv z redakčního mailu už potom následuje neopatrný ponor do trendů a s ním i nějaká kontroverze. Na prvním místě trendující píseň Andrey Kalousové osazenstvo podcastu opravdu nepotěšila. „Mě to uráží vizuálně i zvukově. Do trendů se to asi dostalo jenom kvůli Kazmovi,“ povzdechne si Dany. „Dle mého názoru ostatní věci, které na profilu má zdaleka nejsou tak příšerný jako tohle. Urvi mi uši, vydloubni mi oči, vyřízni mi jazyk.“ Nadšený nebyl ani wlado. „Palačinky jí jdou jako zpívání,“ shrnuje svoje pocity do úderné věty. A Honza přidal vhled karlínského starousedlíka: „V tom klipu chodí na různá místa, která asi mají vypadat romanticky. Ale na Karlínském náměstí leze pod stromy, kde obyčejně nesbírám ani hovna po psovi, jak to tam smrdí. A to je normálně sbírám všude.“

Co se trendů týče, mnohem větší nadšení vzbudili noví Maneskin, kteří ukazují, že proklínaná Eurovize nemusí vždycky zplodit jenom hrůzu. Pak do toho ovšem přijeli Harlej a umístili se do bedny na pole. A tím se všechno rozbilo. 

Hudební chuť jsme si v podcastu NOTY VOLE naštěstí jako vždy spravili u tipů. Honza má velká očekávání od blížícího se vydání alba Jakuba Königa v produkci Petra Ostrouchova, wlado nás seznámil s příběhem fred again.. A Dany i ke svému překvapení objevil fenomenální kanadskou zpěvačku Alison Russel, kterou si určitě poslechněte. 

A samozřejmě nechyběl ani oblíbený Ušní červ, jímž jsme se tentokrát definitivně rozloučili s létem.

Co je obsahem dvanáctého vydání?

  • Rolling Stones: Jak znovu zachránili rokenrol
  • Jaké byly jejich začátky?
  • Jaký je příběh vyplazeného loga?
  • A jaká jsou naše oblíbená alba a proč?
  • Perly z tiskových zpráv, aneb jak vykročit z komfortní zóny
  • Ponor do trendů: Co dělá Andrea Kalousová pod stromy, kam chodí kálet psi? Fenomén Maneskin, aneb Eurovize může být k něčemu. A proč nejezdit s Harlejem na pole.
  • Tipy: Jakub König a jeho zářící Hvězdy, jak nahrává Fred Again.. a kde se sakra vzala Alison Russel
  • A samozřejmě taky ušní červ...

Pánové Ságo, Šroubek a Šéfík vás zvou k poslechu dvanácté části podcastové revue časopisu Headliner. Vítejte ve světě hudby, tak jak ji vidíme a slyšíme my.