Obrázek k článku „Věřím, že to zvládnu i podruhé.“ Anna Julie Slováčková znovu bojuje s rakovinou
| Petra Divoká | Foto: Dzianis Krylou

„Věřím, že to zvládnu i podruhé.“ Anna Julie Slováčková znovu bojuje s rakovinou

Úspěšný koncert k novému albu, který Anna Julie Slováčková odehrála 4. října v pražském Lucerna Music Baru, vystřídala smutná zpráva. Zpěvačka na sociálních sítích oznámila, že se jí vrátila rakovina, tentokrát do plic.

„Chtěla jsem vám to říct až po našem včerejším křtu v Lucerna Music Baru… nechtěla jsem to řešit do dne, který pro mě byl tak důležitý a který jsem usilovně tak dlouho připravovala…  a taky jsem doufala, že můj první příspěvěk po celém tom nádherném večeru bude o něčem jiném, ale už je to stejně venku a já k tomu samozřejmě vyjádření dát musím,“ napsal Anna Julie Slováčková na svůj Facebook.

Diagnózu se dozvěděla 8.9., kdy se chystala oslavovat vydání alba a nového klipu. „Na žádné oslavy už nebyla chuť. Co cítím? Strašnej vztek. A pochopitelně strach,“ napsala na sociálních sítích. „A taky mám pocit, že jsem všechny zklamala… nechci v nikom vzbouzet strach a nechci aby to vypadalo jako pravidlo, že se rakovina může vrátit. Pravidlo to totiž není.“

Zpěvačka zároveň poprosila média o shovívavost – s diagnózou se chce smířit a poprat o samotě. „Jsem připravena znovu k boji,“ dodává v emotivním vzkazu fanouškům.

Do střetu s bulvárním tiskem se pustila už letos v únoru singlem Nejsem to já, který vzniknul v produkci Filipa Vlčka a Ronyho Janečka z rockové kapely John Wolfhooker. „Nevadí mi, když se píše něco, co je pravda, i když to třeba není příjemné. Zrovna o mé rodině se ale velmi často šíří vysloveně lži a mnozí redaktoři si ani nedají tu práci, aby mi zavolali a zeptali se, jak to je,“ komentovala tehdy singl, který předznamenal aktuální album Osudová. Na svých stránkách má do konce roku naplánovaných ještě šestnáct koncertů či jiných veřejných vystoupení.