Obrázek k článku Kdo je nejposlouchanější hudebník současnosti? The Weeknd desetkrát zbořil Spotify
| Michael Švarc | Foto: Brian Ziff

Kdo je nejposlouchanější hudebník současnosti? The Weeknd desetkrát zbořil Spotify

Kanadský zpěvák The Weeknd je prvním umělcem na Spotify, který už desetkrát stanul v čele žebříčku nejstreamovanějších interpretů. Hudebník o tom informoval na svém Instagramu.

The Weekndovi se na přelomu měsíce podařilo z čela žebříčku sesadit Eda Sheerana, který byl nejhranějším umělcem Spotify v posledním půl roce.

Nutno však poznamenat, že Weekndův návrat a zmiňované prvenství neznamenají, že by na streamovací službě posbíral vůbec největší počet přehrání. Pouze byl několikrát z pozice nejhranějšího umělce sesazen, ale povedlo se mu žebříček opět opanovat.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený The Weeknd (@theweeknd)

Co se týče počtu celkových přehrání, tak se na první pozici stále drží jeho krajan Drake, který má ke třetímu listopadu přes 50 miliard streamů. Po něm následuje portorický rapper Bad Bunny, třetí je Ed Sheeran. The Weeknd je s více než 35 miliardami přehrání čtvrtý. Pátá je Taylor Swift.

The Weeknd byl nejposlouchanějším umělcem na Spotify ještě začátkem letošního roku, kdy mu vyšlo jeho nové album Dawn FM. Zpěvák později odhalil, že je společně s dva roky starým After Hours součástí nové trilogie. Posluchači tak mohou očekávat ještě její závěrečný díl.