Obrázek k článku Přivedou Emma Smetana a Jordan Haj na Eurovizi i kus Hentai Corporation?
| Honza Vedral | Foto: Luff Promotion

Přivedou Emma Smetana a Jordan Haj na Eurovizi i kus Hentai Corporation?

O tom, kdo bude Českou republiku příští rok reprezentovat v Eurovizi, se rozhoduje do 15. prosince. Mezi kandidáty jsou i Emma Smetana a Jordan Haj, kteří spolu natočili singl By Now. Na něj chtějí příští rok navázat společnou deskou i turné, se kterým by rádi vyrazili i do evropských klubů.

„Můj tatínek by se otáčel v urně na klavíru. Ale jelikož měl vynikající smysl pro humor, tak by to vzal s úsměvem,“ říká o rozhodnutí aspirovat na účast v Eurovizi Emma Smetana. „V Izraeli se Eurovize slaví v ulicích. Je to národní svátek. Samozřejmě, že některá čísla jsou bizár, ale ta ostatní jsou na vrcholu toho, co je dnes v televizi možné,“ objasňuje svojí výchozí pozici její životní i umělecký partner Jordan Haj. Oba byli hosty Honzy Vedrala v podcastu Headliner CZ.
„Nevím, jestli by nám to posvětil, ale asi by nám to odpustil a řekl by nám něco velkorysého. Myslím, že by to prošlo, pochopil by náš záměr tu hudbu trochu vyexportovat,“ pokračuje Emma Smetana ve vzpomínkách na svého otce Jiřího Smetanu, který proslul jako skladatel i hudební producent, jenž byl schopen české hudebníky dostat za hranice. „Je legitimní chtít dostat hudbu, kterou děláme, k lidem v okolních státech, které by to mohlo zajímat,“ myslí si Jordan Haj. 
„Je to zajímavé už v téhle fázi. Už teď mi na Instagramu přibylo třeba 400 followerů ze světa,“ vysvětluje Emma Smetana, co je primárním cílem, proč se indie popová dvojice uchází o pozornost v nejsledovanější hudební soutěži světa.
Pokud by v hlasování uspěli, na pódium Eurovize by se mohl dostat i kus Hentai Corporation. „Petr Škarohlíd je génius. Když hraje, přistihnu se, že mě napadají jiné věci,“ říká Emma Smetana o angažmá kytaristy, který proslul v hodně odlišném  žánru, než je jejich zasněný pop. 
Řeč byla i o řadě dalších témat. Jak je to s filmem, který Emma Smetana a Jordan Haj v současnosti připravují? Co se dělo v zákulisí Českého slavíka?  S jakými problémy se potýká  Kapitán Demo a v čem se liší od Těžkýho Pokondra? A proč by Jordan chtěl, aby Emma byla jeho Olga Menzelová?
Podcast Headliner CZ můžete poslouchat na Spotify, Apple Podcasts, Anchor.fm a v dalších servisech.