Obrázek k článku Ozzy Osbourne trpí velkými bolestmi, musí na další operaci
| Liv Boková | Foto: Ross Halfin

Ozzy Osbourne trpí velkými bolestmi, musí na další operaci

Metalová ikona prozradila, jak je na tom v poslední době s podlomeným zdravím, kvůli kterému se rušilo i rozlučkové koncertní turné. Ozzy se tento týden rozpovídal v epizodě obnoveného The Osbournes Podcastu.

Ozzy Osbourne řekl, že zranění, která utrpěl v uplynulých letech při několika nehodách, mají stále následky, a proto ho opět čeká operace.

Jak připomíná magazín NME, bývalému frontmanovi Black Sabbath se po pádu v roce 2019 uvolnily kovové vzpruhy, které zpevňovaly konstrukci jeho těla po zraněních, jež byla důsledkem havárie na čtyřkolce v roce 2003. Ozzy také žije s Parkinsonovou chorobou, o které informoval více než před třemi lety. 

Jeho manželka a manažerka Sharon loni mluvila o tom, že se Ozzy chystá podstoupit velmi zásadní operaci, která bude klíčová pro zbytek jeho života. Pravděpodobně k ní došlo v červnu loňského roku. Samotný zpěvák následující měsíc informoval, že je na cestě k zotavení.  

Tento týden, při úterní premiéře prvního dílu obnovené série The Osbournes Podcast, Ozzy o svém zdraví znovu promluvil. Řekl, že se v souvislosti se strukturálním poškozením svého těla chystá na čtvrtou významnou operaci.

„Dolní část mých zad je... Brzy půjdu na operaci v epidurálu, protože lékaři zjistili, že krk už mám opravený, ale dva obratle pod ním jsou rozdrcené po nárazu motorky, nic z nich nezbylo, rozpadly se,“ vysvětlil Ozzy a dodal: „Jediné, co vím, je, že mě právě teď hodně bolí. Je to velmi nepohodlné.“

Podle Sharon jim lékař řekl: „Podívejte, nevím, jestli to pomůže.“ A tak, aby zjistili, zda je operace opravdu nutná, zeptali se na názor ještě druhého a třetího odborníka. Výsledek je, jaký je, operace je nezbytná.

Ozzy ještě doplnil: „V mých zádech se děje to, že se dvě ploténky oddělily od ramen a kostry, proto se nakláním dopředu, jako by mi ji gravitace tlačila k zemi.“ Pak manželé zavtipkovali, když Ozzy přidal: „Řekl jsem doktorovi, že takhle chodím celý život.“ „Když jsem se Ozzyho kdysi ptala, proč tak chodí, řekl, že mu to už od dětství připadá strašně cool.“

Informace z čerstvého podcastu jsou Ozzyho prvním vyjádřením ke zdravotnímu stavu od července, kdy byl nucen zrušit vystoupení na Power Trip festivalu, který se uskuteční začátkem letošního října. Ozzy tam měl být jednou z hlavních hvězd například po boku Metalliky, AC/DC a Guns N´Roses.

„Mé tělo mi bohužel říká, že ještě nejsem připravený vystupovat a jsem příliš hrdý na to, aby byl první koncert, na kterém se téměř po pěti letech mám předvést, jen poloviční,“ napsal tehdy v oficiálním v prohlášení.

Na album Patient Number 9 Osbourne přizval řadu hostů. Ve skladbě One of Those Days hraje Eric Clapton