Obrázek k článku The Rocket Dogz vybíhají z klece. Nefalšovaný psychobilly-punk rozvíří nové vlny
| Lukáš Rešl | Foto: The Rocket Dogz

The Rocket Dogz vybíhají z klece. Nefalšovaný psychobilly-punk rozvíří nové vlny

Pražští vlajkonoši žánru psychobilly slaví patnáct let na scéně a v rámci oslav vydali páté řadové album. K němu chystají velkolepý křest v klubu Rock Café, který proběhne v pátek 1. prosince 2023.

Směsici punku a amerického stylu rockabilly u nás příliš kapel neprezentuje a The Rocket Dogz patří bezesporu mezi nejvýraznější tváře tuzemské scény. Na svém kontě mají pět vydaných desek, přičemž tu poslední s titulem Out of Cages! vydali 15. listopadu letošního roku. S novou deskou přišli po šesti letech.

„Bejt divokej, nekonvenční, nebát se s rozběhem vyrazit vrata té ortodoxní, jasně definované psychobilly ohrádky a udělat si to pěkně po svém. Tohle všechno se skrývá za názvem desky Out of Cages!, která vás napříč čtrnácti písněmi vezme na 45 minut dlouhou, hudebně i textově nekompromisní a upřímnou procházku skrz to, kdo vlastně The Rocket Dogz jsou,“ prezentuje novou nahrávku skupina v tiskové zprávě.

Úvodní singl z nové desky Out of Cages!

Autentický koncert žánru, který kombinuje prvky blues, garage rocku, punk rocku i rock 'n' rollu doplní i speciální host. The Rocket Dogz si totiž na večírek zvou domácí souputníky Queens of Everything, kteří taktéž 15 let brázdí nejen českými kluby a festivaly. A mejdan to bude vskutku velkolepý.

„Na zlatém podnose vám naservírujeme výroční show okořeněnou řadou speciálních hostů, mezi nimiž nebudou chybět ani původní členové The Rocket Dogz. Můžete se tak těšit na průřez songama. Od těch, na které už dávno padl prach, až po ty úplně nejnovější. Navíc zde společně pokřtíme i naší pátou radovou desku Out of Cages!, která v den křtu vychází na LP a CD u PHR Records,“ lákají The Rocket Dogz na výroční událost, která symbolicky připomene všechny kapelní etapy.