Obrázek k článku GLOSA: Ringo Starr šíří v novém klipu poselství peace & love s mladistvým elánem
| Štěpán Kordík | Foto: Scott Robert Ritchie

GLOSA: Ringo Starr šíří v novém klipu poselství peace & love s mladistvým elánem

Ringo Starr vydává singl Gonna Need Someone, rovnou i s klipem. Singl je součástí EP Crooked Boy, které vyšlo minulý týden v pátek.

Na EP jsou čtyři skladby, které zní asi tak, jak bychom od Ringa čekali. Vibe Beatles a Ringova hravost, kterou známe například ze staré pecky Octopus’s Garden, jsou všudypřítomné. Ve skladbě Adeline si v refrénu můžeme všimnout, že rytmus není ani úplně houpavý, ani úplně rovný, což je Ringova specialita už od dob legendárních brouků.

Je vcelku pochopitelné, že jako singl pro klip si Ringo vybral Gonna Need Someone. Skladba je živá, přímočará a má výrazné kytarové party, které zkrátka fungují. Celkově je ze skladby cítit až mladistvý elán, chvilku jsem si říkal, jestli jsem si nepustil Jet, nebo Royal Republic. Text je o mixu negativních pocitů, které odkazují na nešťastnou lásku, samotu. V refrénu pak Ringo zpívá, že každý někoho potřebuje a z jeho projevu cítím jistou naději, kterou vkládá do hlavní postavy děje. Celkově je text vcelku kontrastní k pozitivní melodii a harmonii písně, podobně jako tomu bývá v blues. Skladba je krátká, necelé 3 minutky rychle utečou a vzhledem k jednoduché formě je taková délka ideální.

Klip v sobě mísí staré záběry s novými, působí nostalgicky. Ringo se sem tam zjeví a se znamením véčka šíří poselství peace & love. Přidávají se k němu i ostatní komparzisté. Dále je k vidění kytarista Nick Valensi (The Strokes), který kromě se kromě role v klipu ujal i natáčení kytar. Autorkou skladeb na EP a zároveň producentkou je Linda Perry, která dříve působila ve skupině 4 Non Blondes.

Gonna Need Someone je příjemná kytarová pecka, která jako kdyby připomínala, že se blíží léto, čemuž se s pomalu stoupajícími teplotami i dá věřit. Dovedu si představit ji zařadit do kabriolet playlistu!