Obrázek k článku Žádné další turné. Ozzy Osbourne kvůli zdraví zrušil koncerty v Evropě
| Michael Švarc | Foto: Profimedia

Žádné další turné. Ozzy Osbourne kvůli zdraví zrušil koncerty v Evropě

Fanoušci Ozzyho Osbourna mají důvod ke smutku. Zpěvák prostřednictvím Facebooku oznámil, že musí kvůli špatnému zdravotnímu stavu zrušit svoji rozlučkovou šňůru No More Tours a skončit s vystupováním v současné podobě. Nezvládl by totiž přesuny mezi jednotlivými štacemi.

„Tohle je asi jedna z nejtěžších věcí, kterou jsem se svými fanoušky někdy sdílel. Jak asi všichni víte, před čtyřmi lety jsem měl vážný úraz, při kterém jsem si poškodil páteř,“ napsal zpěvák v úvodu svého vzkazu. Dodal, že jeho jediným cílem bylo se uzdravit, a ačkoli hlas má v pořádku a podstoupil i dlouhou léčbu a řadu rehabilitací, na vystupování je stále příliš slabý.

„Upřímně mě potěšilo, s jakou trpělivostí jste si ponechali svoje vstupenky, ale uvědomil jsem si, že nejsem fyzicky schopný zrealizovat svoje nadcházející evropské a britské turné,“ píše ve vzkazu fanouškům Osbourne s tím, že ho myšlenka na to, kolik fanoušků zklame, opravdu štve. „Nikdy bych si ani nepomyslel, že moje koncertní dny skončí tímhle způsobem,“ dodal.

Z textu nicméně vyplývá, že se svým týmem aktuálně promýšlí možnosti, jak vystupovat, aniž by musel cestovat z města do města a z jedné země do druhé.

„Chci poděkovat své rodině, mojí kapele, mému týmu, mým dlouholetým přátelům z Judas Priest, a samozřejmě svým fanouškům za jejich nekonečnou obětavost, věrnost a podporu, a za to, že mi dali život, o kterém jsem nikdy ani nesnil. Miluju vás,“ uzavřel zpěvák svůj vzkaz.

Ozzy Osbourne zrušil všechny své zbývající koncerty, tedy i ten, který byl naplánován na 19. května do pražské O2 areny.