Obrázek k článku Z první řady: Už se nedivím, proč jela Anna Vaverková na Glastonbury
| Text: Eda Vedral, foto: Marek Reinoha

Z první řady: Už se nedivím, proč jela Anna Vaverková na Glastonbury

Byl jsem se podívat na posledním Pontonu časopisu Headliner na Střeleckém Ostrově. Vystupovali tam Anna Vaverková a Yasha.

První vystoupení se mi velice líbilo. Anna se svým švédským parťákem zpívali výborné písně s ještě lepším provedením. Anna má opravdu skvělý hlas, který dokázala výborně využít. Upřímně jsem nad tímto vystoupením žasnul. Hudbu jsem si užil. A celé to bylo neuvěřitelně příjemné na poslech. Musím ovšem říct, že někdy ty české texty nebyly nic moc, ale krom toho? Klobouk dolů! 

Anna Vaverková

Po tomto vystoupení se vlastně ani nedivím, proč jela se svou německou kapelou The Flavians na Glastonbury. Nakonec svému vystoupení nasadila korunu. A to ve stylu. Konkrétně tichou předělávkou písničky Dezolát od Vypsané fixy.

Druhé vystoupení bylo pro mě trošičku méně záživnější, ale očividně byl můj názor ten večer ojedinělý. Ze začátku to bylo objektivně nic moc, ale to, jak Yasha dokázal vyburcovat posluchače, byla fakt paráda. On si s nimi dělal prakticky, co chtěl.

Yasha

Možná tomu napomohl alkohol, který lidi popíjeli, nebo něco takového, ale stále bylo doopravdy obdivuhodné, co s nimi dokázal. I Yashova hudba se časem zlepšila, každou písničkou šla kvalita vystoupení nahoru. Bylo docela fajn se koukat na lidi, jak si to evidentně užívají. Nakonec mi Yasha doopravdy vytřel zrak. V tomto vystoupení nebyla hlavní hudba, ale bylo to Yashovo charisma.

Společná píseň.

Celkově se mi večer dost líbil. Obě vystoupení byla fenomenální a já si je užil stejně jako tancující lidi na Střeleckém ostrově. 

První vystoupení hodnotím: 9/10 a to druhé 8,5/10.

Z první řady

V nepravidelné sérii článků Z první řady zprostředkováváme emoce a bezprostřední koncertní vjemy pohledem fanoušků.

Projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.