Obrázek k článku VIDEO: Vojín Ryan ožívá v nové písni od 7krát3. Jeho zákopem jsou sny
| Šárka Hellerová | Foto: David Urban

VIDEO: Vojín Ryan ožívá v nové písni od 7krát3. Jeho zákopem jsou sny

„Ještě nejsem vzhůru, nech mě spát,“ žádá v novince zpěvák a producent 7krát3. K písni natočil videoklip na pomezí snu a halucinace.

Hudebník, který loni získal Cenu Anděl v kategorii Sólový interpret roku, chystá na září nové album, jímž naváže na dva roky staré EP nazvané I. V červnu vychází jeho singl Vojín Ryan. K napsání této skladby ho inspirovalo náročné období spojené s nahráváním nové desky a figurují v ní sny v různém slova smyslu. Ať už ty, které přichází v noci, tak ty metaforické – ty za nimiž si jdeme v bdělém stavu.

Nahrávání desky totiž znamenalo tentokrát nikoliv pouze jeden problém, ale rovnou dva: Méně času stráveného s rodinou a dlouhodobý spánkový deficit. Tak jako se Vojín Ryan cestou domů k rodině schovával v zákopech, ukrýval se 7krát3 ve snech.

„Moje vědomí zakryla peřina, vadilo by, kdybys mě vzbudila,“ odráží se v nové písni touha po spánku. „Spánek byl pro mě tou největší obětí, kterou jsem během tvorby nový desky musel odevzdat na úkor celýho výsledku. Tou druhou velkou obětí byl čas, který bych mohl místo toho trávit se svými dětmi. Možná stesk a spánkový deficit napsali tenhle track za mě,“ vysvětluje 7krát3, který zároveň do nového singlu vložil obavu, že po návratu ze snů se už nikdy se svou rodinou nesetká.

Jít za svým snem pro něj totiž znamená zahrávat si s rizikem, že od něj ti nejbližší odejdou. „Sladit naše sny, to potrvá,“ zpívá hudebník, který už má na svém kontě singly Promiň, Tygrovanej sprej, Brko a deka nebo Boh Dal Love.

Videoklip k písni Vojín Ryan režírovala Veronika Jelšíková a zpěvák má z výsledku radost: „Největší radost mám z toho, že celý klip působí jako několikavteřinové video. To vystihuje sen jako takový, kde má čas zcela jiná pravidla. Během jedné noci můžeme ve snu prožít kus života.“