Obrázek k článku VIDEO: Arctic Monkeys po dlouhá pauze dojali fanoušky romantickou baladou
| Petra Divoká | Foto: Pavla Hartmanová

VIDEO: Arctic Monkeys po dlouhá pauze dojali fanoušky romantickou baladou

Ani ne čtrnáct dní poté, co čtveřice ze Sheffieldu přivezla do Prahy pořádný kus Británie a okouzlila téměř dvacetitisícové publikum, přichází s první novou skladbou po čtyřech letech.

Krátce po své pražské zastávce kapela potěšila všechny své příznivce oznámením nové desky nazvané The Car. Vyjde již 21. října a naváže na Tranquility Base Hotel & Casino z roku 2018. Album, jež vznikalo v Suffolku, Paříži a Londýně opět produkoval James Ford, který se podílel na všech albech Arctic Monkeys s výjimkou debutu Whatever People Say I Am, That's What I'm Not.

Singl There’d Better Be a Mirrorball je první ochutnávkou z nového alba a skupina ho zveřejnila spolu s příjemně plynoucím pohodovým klipem. Videoklip režíroval frontman kapely Alex Turner, jenž je i autorem nových písní.

S novým singlem si návštěvníci současných koncertů Arctic Monkeys mohou připomenout jejich báječnou atmosféru a naladit se na říjnové vydání sedmé studiové desky. „I když se hudebně zklidnili, aura Arctic Monkeys se od té doby (vystoupení na Rock for People v r. 2009) příliš nezměnila, nálada koncertu na pražském Výstavišti ale byla nesrovnatelná,“ napsal o srpnovém koncertu Honza Vedral.

„Ostatně bylo vyprodáno, podle pořadatelů do areálu přišlo 19 tisíc fanoušků. Reakce a zvuk davu napovídaly, že řada z nich na kapelu, která tři roky nekoncertovala, přijela z daleka a s odhodláním užít si koncert plný nádherně posmutnělých melodií frontmana Alexe Turnera se vším všudy.“ A taková je i čerstvě zveřejněná píseň - nádherně posmutnělá a taky romantická.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Arctic Monkeys (@arcticmonkeys.uk)