Obrázek k článku VIDEO: Sobectví i snění. Karolina Beranova zpívá o světě dospívání
| Šárka Hellerová | Foto: Jan Liška

VIDEO: Sobectví i snění. Karolina Beranova zpívá o světě dospívání

Ve videoklipu ke skladně Reaching se zpěvačka a audiovizuální umělkyně pro ohlíží za svým mladším já, které neustále k někomu vzhlíželo, a svou identitu nacházelo v druhých.

Když se chce Karolina Beranova ponořit do témat spojených s dospíváním, nemusí chodit příliš daleko do minulosti. Ve svých dvaceti letech má vše v živé paměti. Začátkem dubna vydala EP na pomezí folku a dream popu, v němž se snaží zachytit pomíjivou atmosféru snů, ale i obyčejná a někdy náročná životní témata. Ovšem i ve chvílích, kdy zpracovává těžší otázky, snaží se v hudbě zaznamenávat určitou naději v dobro, nadhled.

Novým EP nazvaným Please Be Gentle zpěvačka navazuje na svůj první singl Karolina's Trip. Skladba Reaching je prvním singlem, který vychází s černobílým filmově laděným videoklipem.

Stejně jako v úvodní skladbě EP nazvané Worms zpěvačka v Reaching do převážně anglického textu s lehkostí mísí češtinu. Vy jejími myšlenkami o hodnotách a vztazích proplováte taženi éterickým vokálem ve dvou jazycích a v doprovodu elektrické kytary.