Obrázek k článku VIDEO: Král britského rapu Stormzy angažoval Usaina Bolta i José Mourinha
| Petra Divoká | Foto: Petr Klapper

VIDEO: Král britského rapu Stormzy angažoval Usaina Bolta i José Mourinha

V novém videoklipu k písni Mel Made Me Do It se krom sportovních celebrit objevil i dokumentarista Louis Theroux.

Píseň i klip, který režíroval filmař původem ze Zimbabwe s přezdívkou KLVDR, potvrzují, že Stormzy po svém triumfu na festivalu Glastonbury nadále dělá věci opulentně a ve velkém. Stopáž nové skladby má přes sedm minut, klip je v podstatě desetiminutový film. 

Hrdinou písně je Usain Bolt a ve videu se objevuje řada celebrit včetně fotbalového manažera José Mourinho a dalších známých tváří. 

Stormzy o sobě dal tímhle tučným trackem vědět po docela dlouhé době. Své poslední album Heavy Is The Head vydal v roce 2019. Získal za něj od zástupců britského hudebního průmyslu cenu Brit Award.

Těsně před propuknutím covidu tehdy zakončoval své turné v Praze, kde zahrál 4. března 2020 v Malé sportovní hale. „České publikum mělo asi jedinou příležitost vidět krále grimu v „komorních“ podmínkách, tedy v podobě, v níž slavný rapper kdysi začínal. V kuželu světla na potemnělém pódiu zhmotnil definici termínu one man show a dokázal, že všechen svůj úspěch opravdu tvrdě odpracoval,“ psali jsme tehdy v recenzi koncertu