Obrázek k článku VIDEO: Hříšná Žofie. Zpěvačka MYDY se nechala zlákat touhou poznávat neobjevené
| boi | Foto: Wise Music

VIDEO: Hříšná Žofie. Zpěvačka MYDY se nechala zlákat touhou poznávat neobjevené

Nový singl MYDY se jmenuje Let Me be. Vzniknul ve spolupráci s producentem Matějem Belkem. Vyjde na novém albu, které kapela pokřtí 21. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Klip uvádí Headliner v premiéře.

Píseň kapela označuje za svůj manifest svobody. „Je o svobodě – svobodě rozhodovat se o svém těle, životě, svobodě nebýt souzen za odlišnost, žít v míru. A představuje pomyslný prostředníček všem, kteří mají touhu rozhodovat o osudech druhých a zároveň povzbuzením těm, kteří chtějí žít svůj život v pokoji,“ říkají MYDY.

„Zamrzelo mě, když jsem si u některých svých přátel všimla, že se stále bojí a omezují pro názor druhých. Až mě to trochu rozhořčilo, ale pak jsem si bohužel uvědomila, jak je to ode mě pokrytecké, protože i já sem tam ještě stále měla takové momenty. Což mě popravdě rozhořčilo ještě víc,“ popisuje vznik skladby zpěvačka Žofie Dařbujánová. „Napsala jsem nám všem tahle slova, abychom za tím mohli udělat tlustou čáru. Pro mě osobně to byl velmi terapeutický moment a neskutečná úleva, až mě to vždycky trochu dojme, když doposlouchávám poslední refrén.“

K písni vzniknul klip, který sama kapela označuje za „hříšný“. Natočil ho klávesista Mikuláš Pejcha. „Hlavními protagonisty jsou proto zvířata – čisté duše bez předsudků. Video začíná v ráji, kde Žofie, coby Eva, objeví poslední jablko na zmírajícím stromě,“ vysvětluje příběh a své režijní pojetí. „Touha po poznání neobjeveného, hříchy, ale i dělání chyb jsou lidské vlastnosti, které jsou zároveň základním předpokladem pro to, abychom se posouvali dál. Stejně tak se Žofie v klipu kousnutím do jablka posune do jiné dimenze, kde spolu všechny bytosti existují v symbióze. Nakonec se Žofie nechá zlákat, sama se stane zvířetem a v lásce se spojí s ostatními,“ uzavírá Pejcha. 

Aktuálně kapela pracuje na své páté desce, která vyjde 4. listopadu 2022. Křest je plánovaný  v Lucerna Music baru v Praze 21. listopadu 2022.