Obrázek k článku Pankáči Blink-182 to dali znovu dokupy. Do Prahy přijedou i s Tomem DeLongem
| Šárka Hellerová | Foto: Live Nation

Pankáči Blink-182 to dali znovu dokupy. Do Prahy přijedou i s Tomem DeLongem

Tom DeLonge se vrací do Blink-182 a skupina se chystá návrat ztraceného syna oslavit světovým turné. 19. září 2023 se zastaví v O2 areně v Praze.

Dvojka je pro Blink-182 zřejmě šťastné číslo. Kromě té na konci jejího názvu, v druhém roce devadesátých let kapela v Kalifornii vznikla a v roce 2022 se fanoušci dočkají velkolepého reunionu. Mark Hoppus, který loni vyhrál nad rakovinou,Tom DeLonge a Travis Barker už se dokonce stihli zastavit ve studiu – v pátek 14. října vydají nový singl nszvaný Edging'.

Tom DeLonge kapelu opustil před sedmi lety, půl roku poté, co dosud jedinkrát koncertovala v České republice.  Poslední album, které s Blink-182 doposud nahrál, bylo Neighborhoods. Poté jeho roli převzal zpěvák a kytarista Matt Skiba. S ním Travis Baker a Mark Hoppus vydali alba California a tři roky staré Nine. Radostnou zprávou je, že deváté album Blink-182 opět vznikne v sestavě, v níž kapela pobláznila na přelomu milénia svět.

Nadcházející turné bude trvat téměř rok, od března 2023 do února 2024 a skupina během něj poprvé zavítá i do Jižní Ameriky. Kromě toho se z návratu Blink-182 v silné sestavě budou radovat v Severní Americe, kde vystoupí i na festivalech, a v Austrálii a na Novém Zélandu.

V Evropě budou hity jako jsou All the Small Things, First Date, I Miss You, and What's My Age Again znít v září a v první polovině srpna příštího roku. Speciálním hostem evropských koncertů bude kalifornská poppunková kapela The Story So Far.

Proč jsou významnou kapelou a jaké byly dramatické okolnosti jejich čtyřleté pauzy po roce 2005? Přečtěte si příběh Blink-182 slovy Jana Vegyho Táborského.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený blink-182 (@blink182)