Obrázek k článku „Přiznejte, že zemřel na covid,“ žádá Howard Stern rodinu Meat Loafa
| boi | Foto: Super Festivals, Wikimedia Commons

„Přiznejte, že zemřel na covid,“ žádá Howard Stern rodinu Meat Loafa

Příčina smrti rockového zpěváka, který odešel 20. ledna, dosud nebyla zveřejněna. Podle informací bulvárního serveru TMZ byl „vážně nemocný s covidem“.

Právě to podle serveru Variety nadzvedlo populárního moderátora Howarda Sterna, který ve své SiriusXM radio show v posledních týdnech tvrdě vystupuje proti antivaxerům. „Chudák Meat Loaf byl vtažen nějakým divným zas*aným kultem. A z nějakého důvodu opravdu věřil - a dokonce to prohlásil, že ‚raději zemře jako svobodný člověk, než aby se  nechal očkovat‘. A teď je mrtvý,“ tvrdí Howard Stern.

Proto vyjádřil přání, aby zpěvákova rodina zveřejnila příčinu jeho smrti. „Chtěl bych, aby řekli: ‚Když ležel Meat Loaf v nemocnici a nemohl dýchat, tak přiznal: Udělal jsem chybu. Měl jsem se nechat očkovat.‘ Tak jako to nakonec řeknou všichni antivaxeři.“

Stern je známý svými vyhraněnými názory. Ve své show nedávno uvedl, že pro všechny neočkované by se měly americké nemocnice zavřít. „Půjdete domů a tam umřete. tak by to mělo být. Rozhodně,“ pronesl v éteru s tím, že v „jeho“ Americe není pro neočkované místo. 

Zpěvák Meat Loaf v posledních měsících svého života skutečně zpochybňoval americká protipandemická opatření, která podle něj byla pouze politicky motivovaná a na svých sociálních sítích například zdůrazňoval poselství Erica Claptona, který je k očkování dlouhodobě skeptický. 

„Objímám lidi uprostřed covidu. Rozuměl jsem, když se život zastavil na chvilku, ale nemůžou v tom pokračovat jenom kvůli politice. Teď nám zastavují životy kvůli politice,“ řekl Loaf v rozhovoru pro The Pittsburgh Post-Gazette. „Pokud zemřu, nebudu pod ničí kontrolou,“ uvedl doslova zpěvák. 

O tom, zda sám Meat Loaf očkovaný byl nebo nebyl a zda skutečně zemřel na covid, žádné oficiální zprávy nejsou. Jeho rodina na Sternovy veřejné výzvy nijak nereagovala.