Obrázek k článku Před slovenským turné vystoupí zpěvák Juraj Hnilica na Malé Straně
| Petra Divoká | Foto: NetwIN production

Před slovenským turné vystoupí zpěvák Juraj Hnilica na Malé Straně

Do České republiky se vrací slovenský písničkář Juraj Hnilica, který zde naposledy před dvěma lety křtil na Střeleckém ostrově své třetí a doposud poslední studiové album Pohni líca. Tentokrát se představí v klubu, 31. března zahraje v Malostranské Besedě.

„Do Prahy se vždy moc rád vracím. Kromě toho, že se před vystoupením rád procházím malebnými pražskými uličkami, těším se na místní fanoušky,“ říká muzikant, který na sebe poprvé výrazněji upozornil v roce 2015 v televizní soutěži Česko Slovensko má talent. Ve stejném roce vydal svou první desku, která měla pro debut velmi příhodný název Dovoľte mi predstaviť sa Vám. O dva roky později navázal druhou sólovou deskou Slnečný...

Než se Juraj Hnilica vydal na sólovou dráhu, dlouhodobě vystupoval s alternativně rockovou kapelou Bačova Fujara ze slovenského Martina, odkud pochází.

S Mirkou Miškechovu Hnilica nazpíval duet o přátelství mezi mužem a ženou

„Naposledy jsme s kapelou hráli na Střeleckém ostrově, kde jsme zároveň pokřtili novou desku. Díky úžasnému publiku se koncert značně protáhl,“ vzpomíná Hnilica na událost spojenou s doposud aktuálním albem Pohni líca, které je stejně jako předchozí protknuté zpěvákovým optimismem.

V polovině dubna pak Juraj Hnilica vyráží na turné po Slovensku.