Obrázek k článku Poslechněte si 3rd Secret. Novou superskupinu členů Nirvany a Soundgarden
| Šárka Hellerová | Foto: Mike Hipple

Poslechněte si 3rd Secret. Novou superskupinu členů Nirvany a Soundgarden

Když Krist Novoselic z Nirvany i Matt Cameron ze Soundgarden před časem naznačovali, že spolu něco tvoří, nebylo zřejmé, na co přesně se fanoušci mohou těšit. Nyní už víme, že vznikla grungeová superskupina 3rd Secret a rovnou překvapila stejnojmenným debutovým albem.

Že je Novoselic zaneprázdněný dokončováním desky tweetoval v únoru s tím, že to je tajemství, tak to nikomu nemáme prozradit. Později zprávu smazal. 11. února se ukázalo, čeho se jeho malé tajemství týkalo.

Novou kapelu s ním a Cameronem (Pearl Jam, Soundgarden) tvoří kytarista Kim Thayil (rovněž v minulosti Soundgarden), kytarista Bubba Dupree (z Void) a zpěvačky Jillian Raye (z Kristovy kapely Giants in the Trees, jenž v posledních letech vydala dvě alba) a Jennifer Johnson. Dle kreditů uvedených na kapelních stránkách se Novoselic s Cameronem zdají být hlavními autory 3rd Secret.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Matt Cameron (@themattcameron)

Kapela má za sebou už i první společné, ovšem tajné, vystoupení. Konalo se v Muzeu Populární Kultury v Seattlu.

Album s jedenácti skladbami, hodně kytarami a příjemnými vokály obou zpěvaček spoluprodukoval a mixoval Jack Endino, jehož práci si můžete pamatovat například z Bleach, debutu od Nirvany, nebo Screaming Life, první desky Soundgarden.

Pro bubeníka Matta Camerona a Kima Tahyila je album 3rd Secret první společné od tragické smrti Chrise Cornella před pěti lety. Loni se objevili pouze jako hosté Pretty Reckless na desce Only Love Can Save Me Now.