Obrázek k článku Ozzy Osbourne jde na operaci, která "rozhodne o zbytku jeho života"
| Liv Boková | Foto: Profimedia

Ozzy Osbourne jde na operaci, která "rozhodne o zbytku jeho života"

Dočkáme se příští rok v květnu v Praze už několikrát odloženého společného koncertu Ozzyho Osbournea a kapely Judas Priest? Možná o tom rozhodne jeho operace naplánovaná na pondělí 13.6.

O tom, že Ozzyho čeká „velká operace“ promluvila ve středu večer v britské talk show The Talk jeho manželka a manažerka Sharon s tím, že druhý den odletí do Ameriky, aby mohla být manželovi na blízku.

Moderátorům pořadu prozradila, že je operace naplánovaná na pondělí 13. června. „Musím tam být. Jak to dopadne, bude určující pro zbytek jeho života,“ dodala. A dále zmínila, že budou mít s Ozzym 1. července čtyřicáté výročí svatby a jejich syn Jack očekává zhruba za tři týdny narození dcery.

Zpěvák sám už minulý měsíc řekl magazínu Classic Rock, že ho čeká další operace krční páteře. „Nemůžu pořádně chodit. Každé ráno mám fyzioterapii. Cítím se lépe, ale zdaleka ne tak dobře, abych mohl znovu začít koncertovat,“ přiznal. „V zasraných třiasedmdesáti si vedu docela dobře. Nemám v plánu nikam odcházet, ale můj čas nastane.“

Když se ho zeptali, čeho by ještě chtěl jako sedmdesátník dosáhnout, odpověděl, že chce mít album na prvním místě hitparády a hodlá se vrátit do Anglie, protože života v Americe už má plné zuby.

Před dvěma lety Ozzy oznámil, že bojuje s Parkinsonovou chorobou. V médiích se objevily informace, podle kterých požádal o povolení vybudovat v jeho památkově chráněném domě v britském Buckinghamshire rehabilitační křídlo.

Připomeňme, že Ozzy zrušil veškeré koncertní plány na rok 2019, když se zotavoval po operaci nutné po zranění, jež utrpěl při záchvatu vyvolaném zápalem plic. Podruhé turné odložil po pádu doma v Los Angeles. Potřetí, v říjnu 2020, jeho turné odsunula covidová pandemie.

Evropská šňůra je teď naplánovaná na jaro 2023 s pražskou zastávkou 19. května v O2 areně.