Obrázek k článku OK Boomer. Vrchol renezance? Je čas udělat Earthovi pápá
| boi | Foto: WingyDee

OK Boomer. Vrchol renezance? Je čas udělat Earthovi pápá

Co skutečně říkají rappeři? Příběhy z textů populárních českých songů, které právě poslouchají děti na YouTube, vyprávíme tak, aby jim rozuměli i jejich rodiče.

Earth se z youtubera vypracoval na jednoho z nejklikanějších rapperů u nás, o čemž pojednává i jeho aktuální song Da Vinci Mood. V něm se přirovnává k vrcholnému představiteli renezance. Stačí se prý podívat na jeho obličej. Na kůži má tetování, místo plátna používá hudební podklady a jeho hluboká slova jsou jako barvy a jeho rýmy jsou chladivé, v čemž vidí onu spojitost s Da Vincim. 

Na rozdíl od něj ale hodlá dosáhnout meziplanetárního významu. Již teď k tomu má nakročeno, protože z okýnka svého luxusního vozu může pobaveně sledovat, jak ostatní lidé chodí do práce. Má pro ně pochopení, protože společně se svými přáteli kdysi musel taky pracovat. Sám na sobě vidí, že zůstal stejný jako lidé, kterým se dnes směje. Dokonce jej nezměnilo ani to, že požíval narkotika a lidé hodně klikali na jeho videa. 

V další sloce Earth přibližuje podobu svého renezančního života. Ten vypadá jako nekonečný večírek s prázdnými lahvemi na schodech, během něhož společně s přáteli a rodinou nemyslí na sváry a pomlouvače, protože těch už se v minulosti zbavili. 

Zatímco Leonardovo dílo je rozmanité a ovlivnilo umění i vědu na celém světě, jak se Earth jistě učil ve škole, sám rapper ve finále své písně rozhodne planetu, jejíž jméno používá jako svou přezdívku, opustit a dotknout se hvězd. Za toto skvělé rozhodnutí zaslouží poděkování a snad ho dodrží. Pápá!