Obrázek k článku Od zavíračky až do úsvitu. Pokořitel hitparád The Weeknd míří na letiště v Letňanech
| Michael Švarc | Foto: Brian Ziff

Od zavíračky až do úsvitu. Pokořitel hitparád The Weeknd míří na letiště v Letňanech

Kanadský zpěvák The Weeknd zamíří po vyprodaném severoamerickém turné do Evropy. Příští rok, konkrétně 6. srpna 2023, se zastaví i v Praze, a to na Letišti Letňany, kde představí zejména svá poslední dvě alba After Hours a Dawn FM.

Pražský koncert jednoho z nejpopulárnějších a nejvíce vydělávajících hudebníků současnosti se měl původně uskutečnit už v roce 2020 v O2 areně. The Weeknd se však rozhodl celou koncertní šňůru k desce After Hours zrušit, a to kvůli chystanému vydání letošního alba Dawn FM.

Nově si tedy troufne na Letiště Letňany, kde se role předskokana ujme haitsko-kanadský DJ a producent Kaytranada. Vstupenky pro širokou veřejnost budou v prodeji od 2. prosince, pro držitele lístků na původní koncert o den dříve.

The Weeknd si v posledních letech připisuje jeden úspěch za druhým. Jeho písnička Blinding Lights se loni stala absolutní jedničkou žebříčku Billboard Hot 100, když se na jeho vrcholu udržela po 90 týdnů.

Zpěvák, pro nějž se po vydání desky Starboy vžila stejnojmenná přezdívka, loni vystoupil na Super Bowlu, letos také nahradil Kanyeho Westa v roli jednoho z headlinerů festivalu Coachella. Severoamerická část turné After Hours till Dawn rovněž zaznamenala mimořádný úspěch, doposud vydělala přes 130 milionů dolarů.