Obrázek k článku Mekyho Žbirku připomenou tribute koncerty v Praze, Bratislavě a Londýně
| boi | Foto: Miro Agency

Mekyho Žbirku připomenou tribute koncerty v Praze, Bratislavě a Londýně

Hold Žbirkovi a jeho hudbě vzdají na třech koncertech hvězdy české a slovenské hudební scény. Koncerty se budou konat u příležitosti Mekyho nedožitých sedmdesátých narozenin.

„Legendární skladby a velké hity zahrají a zazpívají hvězdy současné české a slovenské hudební scény. Všichni umělci, kteří nezištně přijali pozvání na koncert Tribute To Miro Žbirka 70 vzdají hold tvorbě výjimečného autora a zpěváka. A určitě i zavzpomínají na svoje zážitky s československou hudební legendou,“ uvádí pořadatelé. 

Koncerty se budou konat 17.10. 2022 v NTC Aréně  v Bratislavě, 21.10.2022 v O2 Universu v Praze a 23.9.2022 v londýnské 229 Venue. Pořadatelé slibují víc než dvouhodinovou hudební a vizuální poctu, která oslaví Žbirkovu tvorbu ve všech jejích podobách. Jména účinkujících plánují zveřejňovat postupně, vždy s označením #MEKYNAVEKY, které bude jednotícím motivem všeho dění.  
 
Ještě před koncerty by mělo vyjít i poslední album, na kterém aktuálně pracuje Mekyho syn David v londýnských studiích Konk. Jak jsme informovali dříve, Žbirka stihnul celé album dokončit a nazpívat a dokončením nahrávky svého syna přímo pověřil. Prvního singlu a videoklipu se fanoušci dočkají v následujících týdnech. 

Speciální poctu chystá i slovenský festival Pohoda, kde se bude konat koncert zaměřený na alba Nemoderný chalan a Chlapec z ulice. V současnosti vyšla na DVD také poslední, třetí série talkshow Doupě Mekyho Žbirky, kterou zpěvák ještě stihnul dokončit v loňském roce.