Obrázek k článku Marka Rybin končí ve Skyline. Chce se věnovat jen Gaia Mesiah
| Honza Vedral | foto: Lukáš Wagneter

Marka Rybin končí ve Skyline. Chce se věnovat jen Gaia Mesiah

Téměř po čtrnácti letech se chystá další změna za mikrofonem elektronické taneční kapely Skyline. Náhradu za zpěvačku Marku Rybin zatím Skyline neoznámili.

Skupina chystané změny oznámila na svém Facebooku. Jako důvod uvedla časovou vytíženost zpěvačky. „Maru už nestíhá dvě kapely a rozhodla se věnovat jenom Gaia Mesiah. Je nám to líto, dlouho jsme si mysleli, že tenhle scénář nemůže nikdy nastat, ale… teď je to realita,“ oznámila kapela fanouškům. Podle ní se Rybin snažila fungování v obou kapelách dlouho skloubit, ale protože Gaia Mesiah mají hraní jako obživu, dala nakonec přednost svým rockovým kořenům. 

Společně se Skyline Rybina natočila čtyři alba a odehrála přes pět set koncertům. „S Maru se rozcházíme jako přátelé, děkujeme jí za všechno, co jsme spolu prožili,“ píší její bývalí spoluhráči.

Marka Rybin nebyla původní zpěvačkou Skyline. Ještě před jejím příchodem kapela natočila a vydala čtyři alba, na kterých se za mikrofonem střídali různí vokalisté, jako byl Strictly Orange, MC Nu C nebo zpěvačka Jitka Charvátová. V jaké podobě bude kapela pokračovat, Skyline slibují oznámit „velice brzy“.

Připomeňte si rozhovor Headlineru se Skyline k desce Electricity.