Obrázek k článku Málo černá, málo bílá. Tragický příběh Whitney Houston míří na filmová plátna
| boi | Foto: Falcon

Málo černá, málo bílá. Tragický příběh Whitney Houston míří na filmová plátna

Snímek nazvaný podle zpěvaččina hitu I Wanna Dance With Somebody bude mít v kinech premiéru v prosinci. Už v prvním traileru zaujala herečka Naomi Ackie, která ztvárnila hlavní roli.

Za scénářem filmu stojí Anthony McCarten, který napsal předlohu ke snímku Bohemian Rhapsody o The Queen. Za jeho produkcí stojí Clive Davis, jehož roli ztvárnil Stanley Tucci. Příběh Whitney Houston, jejíž hudba byla „pro černochy moc bílá a pro bělochy moc černá“, přijde ve filmové verzi na plátna kin více než deset let po zpěvaččině nešťastné smrti. Zemřela 11. února 2012 utonutím v hotelové vaně. Ke smrti přispěla i její srdeční choroba a užívání kokainu. 

„Fanoušci uvidí její život, tak jak vidíme ty vlastní. Se všemi vzestupy a pády, úspěchy i zklamáním,“ řekla představitelka hlavní role Naomi Ackie časopisu People.

Snímek režírovala Kasi Lemmons, která se do filmu snažila dostat co nejvíce známých písniček. POdle ní se Naomi Ackie na titulní roli připravovala celý rok, aby „se do Whitney úplně vžila“. Snímkem chtějí tvůrci vyprávět příběh oddanosti hudbě. „Všechno, co Whitney chtěla, bylo zpívat,“ uvedla Ackie pro časopis People. 

Whitney Houston byla jednou z nejúspěšnějších zpěvaček historie. V roce 2009 ji Guinnessova kniha rekordů uvedla jako nejoceňovanější umělkyni všech dob. Debutovala v roce 1985 albem Whitney Houston, které otevřelo dveře do hlavního proudu řadě afroamerických umělkyň i umělců.