Obrázek k článku VIDEO: Lukáš Pavlásek občerstvuje běžce, Žížala přesto padne. Hraje jim Vypsaná fixa
| Šárka Hellerová | Foto: Martin Přívratský

VIDEO: Lukáš Pavlásek občerstvuje běžce, Žížala přesto padne. Hraje jim Vypsaná fixa

Kouřící miminko z alba Kusy radosti rozběhalo v den Velké Pardubické herce Michala Daleckého známého mimo jiné z Kanceláře Blaník, Vandu Chaloupkovou a komičku Adélu Elbel.

Videoklip ke svižné písni vznikal v domovském městě Vypsané fixy – v Pardubicích. Den slavného dostihu byl pro natáčení vybrán záměrně, aby v ulicích bylo prázdno. Všichni Pardubičáci jsou totiž tou dobu tradičně u televize nebo na závodišti.

Kromě kapely, kolem které běžci prosviští a zastaví se pouze na krátký taneček, v klipu neběhá pouze Lukáš Pavlásek, jenž se v různých kostýmech objevuje na sedmi místech závodu. Ostatním nabízí osvěžení nejrůznějších druhů. Režisér klipu Martin Přívratský herci roli nabídl na festivalu ve Slavonicích, kde spolu strávili večer hraním na kytaru. Další herce poté prý snadno nalákal mimo jiné na to, že s v klipu Fixy zahrají právě s Pavláskem.

„Kouřící miminko je svižná, lehce bláznivá píseň a běh coby hybný leitmotiv k ní skvěle sedí. Dokonce mi celkem dost lidí sdělilo, že si tuhle píseň přidává do svého hudebního běžeckého playlistu. A tak se mi režisérův nápad hned od začátku líbil, protože jsem si vzpomněl přesně na tuhle zpětnou vazbu,“ vysvětluje Márdi, frontman Vypsané Fixy. 

„Skvělé bylo i to, že klip se točil takříkajíc na domácí půdě, takže je to i určitý hold Pardubicím a třeba tím podpoříme turistický zájem o naše město. Ostatně všichni herci se shodli, že je Pardubice příjemně vizuálně překvapily a že vůbec nečekali, že je to u nás takhle pěkný,“ pochvaluje si zpěvák a kytarista.

Vypsaná fixa je v současné době na turné k albu Kusy radosti a k radosti kapely a z'učastněných fanoušků jistě přispívá fakt, že se dosud vyprodaly všechny dosavadní zastávky. Jak nyní Márdi sdílel na sociálních sítích, na nadcházející koncerty s výjimkou Dobříše nějaké vstupenky stále zbývají. Platí to i pro závěrečný předvánoční koncert, jenž se koná 22. prosince ve velkém sálu pražské Lucerny.

Přečtěte si i rozhovor Honzy Vedrala s Márdim o albu Kusy Radosti. Vznikl na toulkách Pardubicemi.