Obrázek k článku Kytary v hitparádě převálcovaly rap. Måneskin sklízejí úspěch s novou deskou
| Lukáš Rešl | Foto: Delacroix

Kytary v hitparádě převálcovaly rap. Måneskin sklízejí úspěch s novou deskou

Neuběhly ani dva týdny od vydání nové desky italských rockerů a už jich je všude plno. S novým počinem Rush! se extravagantní římská partička dostala do čela domácího albového žebříčku IFPI a střídá tak Viktora Sheena. Jak dlouho vydrží rockové hvězdy na vrcholu?

Dominance alba Příběhy a sny je po dlouhé době přerušena a česko-kazašský rapper se musí aktuálně spokojit s druhým místem. Smutnit ale nemusí, vždyť od konce listopadu 2021 neklesl v žebříčku níže než na čtvrté místo. Na velký úspěch ale mají nyní našlápnuto i Måneskin, jejichž nová deska je možná tou nejpovedenější.

Italské kvarteto vydalo svou třetí desku Rush! 20. ledna a nutno podotknout, že k tomu i výrazně přidali na svém bizarním marketingu. V rámci oslav nového počinu se na jejich sociálních sítích objevily fotky a videa, kterak všichni členové dohromady stvrzují své přátelství sňatkem. Ačkoliv si tahle parta získává pozornost všemožnými způsoby, muziku dělá zkrátka dobře a zejména nová placka to jen potvrzuje. Její recenzi si budete moci brzy přečíst, vyjde v únorovém čísle.

Måneskin pronikli na vrchol hitparády IFPI jako první zahraniční interpret od začátku listopadu minulého roku, kdy žezlo držela popová královna Taylor Swift. V top 10 je v současné době doplňují i další zahraniční interpreti, například The Weeknd s albem Starboy nebo Metro Boomin s nahrávkou Heroes & Villains. Druhé až sedmé místo patří nadále domácím umělcům a dlouhodobě se zde drží především rappeři Yzomandias a Nik Tendo nebo Calin. I proto je ještě větším překvapením, že se na první místo po delší době vyšplhala rocková zahraniční nahrávka.

V minulosti se na předních příčkách tohoto žebříčku objevili Måneskin i s deskou Teatro d'Ira - Vol. I. Ta se mezi deseti nejposlouchanějšími nahrávkami držela v roce 2021 od konce května do půlky září. Na absolutní vrchol však nikdy nedosáhla. Rush! je velice ambiciózním a zároveň poměrně dlouhým albem. Obsahuje sedmnáct skladeb. Úspěch nové desky je takřka nevyhnutelný a zřejmě bude ještě hodně dlouho doznívat.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Headliner (@headliner_cz)