Obrázek k článku Kreditku s sebou a telefony do pouzder. Jack White chystá koncert v Praze
| boi | Foto: James Swanson

Kreditku s sebou a telefony do pouzder. Jack White chystá koncert v Praze

Americký kytarista Jack White se do Prahy vrátí po osmi letech. Zahraje 5. července ve Foru Karlín. Předkapelou budou tuzemští Doctor Victor.

Jack White, který se poprvé proslavil s The White Stripes,  k nám zavítá v rámci turné Supply Chain Issues a představí hned dvě nová alba. První z nich nazvané Fear Of The Dawn vydává již tento týden prostřednictvím Third Man Records. Další nová nahrávka nazvaná Entering Heaven Alive vychází 22. července. 

Fenomenální kytarista je dalším z hudebníků, kteří se rozhodli vymezit se proti používání telefonů na koncertech. „Nejsou povolena žádná zařízení pro záznam fotografií, videí nebo zvuku. Myslíme si, že si na chvíli užijete sledování bez vychytávek a zažijete hudbu a naši společnou lásku k ní OSOBNĚ,“ vzkázal prostřednictvím pořadatelské agentury Live Nation. 

Diváci tak budou muset telefony a další přístroje, kterými lze pořizovat fotografie uložit ve speciálním pouzdře Yondr, které se odemkne až na konci koncertu. „Během představení budete mít telefon zajištěný v pouzdře u sebe a v případě potřeby jej můžete kdykoli odemknout ve vyhrazeném prostoru pro používání telefonu, který bude ve vstupní hale nebo vestibulu,“ upozorňují pořadatelé. Zájemcům o autentický koncertní prožitek proto doporučují, aby si nezapomněli vzít kreditní kartu „pro bezhotovostní nákup občerstvení na baru a na nákupu suvenýrů“.

Jack White tak i v koncertním prostředím navazuje na svou posedlost autenticitou, vintage technologiemi a způsoby nahrávání, které jsou dlouhodobě patrné z jeho studiové práce.