Obrázek k článku Praha plná hitů? Soupisku Prague Rocks rozšířili James Bay a Rag'n'Bone Man
| Šárka Hellerová | Foto: Live Nation, Harriet Bols

Praha plná hitů? Soupisku Prague Rocks rozšířili James Bay a Rag'n'Bone Man

Zatímco začátkem června festival Prague Rocks přivítá Mötley Crüe a Def Leppard, na konci stejného měsíce bude na Letišti Letňany pokračovat další jízdou. 21. června rockové ikony vystřídají hvězdy pop music. Kromě již oznámené Gwen Stefani a Maroon 5 vystoupí James Bay či Rag'n'Bone Man.

První letní den tak nad Prahou budou znít nejen hity jako Don't speak od Gwen Stefani, Moves Like Jagger v podání Maroon 5, ale Rag'n'Bone Man jistě zapěje megaúspěšnou skladbu Human a James Bay nejspíš také přihodí své nejslavnější počiny Let It Go a Hold Back The River. Fanoušci se mohou těšit i na australskou zpěvačku Deltu Goodrem, Vojtěcha Dyka a českou kapelu Lake Malawi.

Podle Brit Awards byl anglický zpěvák Rory Graham, známý jako Rag'n'Bone Man, objevem roku před osmi lety. Krátce po vydání svého debutového alba Human. Stejnojmená skladba se tehdy rozhodnutím prestižních britskách cen stala domácím singlem roku. Na obrovský úspěch první desky v roce 2021 Rag'n'Bone Man navázal albem Life By Misadventure, na které mimo jiné nazpíval duet Anywhere Away from Here se zpěvačkou Pink. Jeho sytý baryton už české publikum mohlo slyšet před pěti lety ve Fóru Karlín či o rok později na Colours of Ostrava. Loňský koncert k aktuální desce byl zrušen kvůli covidu.

Že spolu nahrájí písničku se Pink a Rag'n'Bone Man domluvili před třemi lety na Brit Awards

Anglický písničkář James Bay rovněž svět ohromil už svým debutovým albem. Za desku Chaos and the Calm a singl Hold Back The River ho kritika zasypala šancemi na ty nejsledovanější hudební ocenění včetně tří nominací na Grammy. Na Brit Awards ho v roce 2015 potěšila cena kritiků, o rok později se stal sólovým umělcem roku. Fanoušci jeho písně streamují po milionech, na turné si ho přizvala Taylor Swift, Ed Sheeran, který ho s sebou vzal i do Prahy, i Rolling Stones. Zpíval duet s Jaggerem, Ronnie Wood se pro změnu připojil k jeho koncertům. Že je James Bay famózní kytarista a skvělý zpěvák se v hudebním světě zkrátka ví a dokládají to i jeho další alba, Electric Light a loňské Leap.

Skladbu One Life napsal James Bay pro svou ženuLucy

Nakonec i zpěvačka Delta Goodrem se v Austrálii a Novém Zélandu proslavila hned svou první deskou. Její debut Innocent Eyes byl před deseti lety nejprodávanějším albem v Austrálii.

Více k vystoupení Gwen Stefani čtěte zde. O účasti Maroon 5 jsme informovali už koncem minulého roku.