Obrázek k článku Místo vstupenek hračky pro děti uprchlíků. Dominika Hašková zve na vánoční koncert
| Petra Divoká | Foto: Megan Callan

Místo vstupenek hračky pro děti uprchlíků. Dominika Hašková zve na vánoční koncert

Návštěvníci koncertu, na kterém vystoupí Rest & Martin Matys, kapela Dominiky Haškové We Are Domi a The Silver Spoons, udělají hezčí Vánoce dětem z dětských domovů. Místo vstupného mají 7. prosince do klubu Roxy, kde se akce My Kind of Santa koná, přinést hračku.

Z každého v publiku se tak trochu stane Ježíšek. Dary totiž pořadatelé koncertu předají do dětského domova Kralupy nad Vltavou a dětem uprchlíků v Česku. Charitativní koncert, jenž se koná ve spolupráci s Organizací pro pomoc uprchlíkům, je bezplatný, je však třeba si na webu GoOut vstupenku zdarma zarezervovat a přitom vybrat, zda se chystáte přinést dárek pro kluka či holku. Výběr vánočního dárku je pak zcela na vás.

S dárkem se pak stačí objevit v pravý čas v pražském klubu Roxy, kde se odehraje koncert zaměřený na mladou českou hudbu. Vystoupí rapper Resta, kterého doprovodí kolega Martin Matys, kapela We Are Domi, která letos reprezentovala českou republiku v Eurovizi či indierockoví The Silver Spoons, kteří letos vydali album Come and Get It. „Hračku nedávejte do dárkového papíru, ať ji můžeme snadno předat tomu, komu udělá největší radost,“ žádají pořadatelé a dodávají „Doporučená minimální cena dárku je 300 korun, ale fantazii ani rozpočtu se meze nekladou.“

Na konci listopadu Rest s DJ Wichem vydali album Tlak 

A jaká přání mají muzikanti? "Je to prosté – pokud na nás budou chodit lidi a budou s námi zpívat naše písničky, budeme šťastní," odpovídal v rozhovoru pro Headliner Ben z We Are Domi. "Bylo by krásné, kdyby nás hudba uživila. To byl vždycky můj sen. Přála bych si mít kolem sebe milou komunitu lidí, kterým naše písničky dělají radost. Je to klišé, ale je to tak. A taky sním o koncertech na dobrých festivalech," doplňovala ho Dominika Hašková.