Obrázek k článku Foo Fighters vyhání z Grohla démony. Hororová komedie Studio 666 se blíží
| Jarda Konáš | Foto: Open Road Films

Foo Fighters vyhání z Grohla démony. Hororová komedie Studio 666 se blíží

Nový trailer představuje známou rockovou kapelu v nových rolích. Doslova. Filmů, ve kterých kapely hrají samy sebe, je jako šafránu a tohle by mohlo patřit mezi ty lepší z nich.

V roce 1978 vznikl film Kiss Meets The Phantom of the Park, jakýsi pokus o křížence sci-fi, hororu a komedie, ve kterém hudebníci hrají sami sebe coby bojovníky proti zlu. Film dopadl příšerně, řada fanoušků na něj kouká skrz prsty a vznikl precedens, že než kapely nechat hrát v podobných snímcích, ať se raději objevují jako hosté v klasické filmové produkci.

25. února do amerických kin vstoupí film Studio 666, hororová komedie, která snad definitivně výše zmíněný precedens překoná. Trailer je venku od včerejšího dne a zápletka je jednoduchá. Foo Fighters se v rámci práce na desáté desce přestěhují do prokletého domu. Jeho démoni ovládnou frontmana Davea Grohla a zbytek kapely se pokusí prastaré zlo zahnat a zachránit tak svého kamaráda.

Zní to jednoduše, vlastně až šablonovitě, ale v jednoduchosti je krása. Navíc to dává o to větší prostor kapelnímu hláškování, kterého si podle traileru užijeme až až, stejně tak se evidentně vyřádil samotný Dave Grohl, který svůj komediální talent už v pár roličkách dokázal, ale teprve teď si střihne hlavní roli.

Studio 666 se celkově tváří jako snímek, na kterém se sešla parta žánrových nadšenců. Režie se chopil BJ McDonnell, který režíroval klipy i koncertní film kapely Slayer a jako kameraman dělal na hororech Zhoubné Zlo, V zajetí démonů 3 nebo na hororové komedii Zombieland: Rána jistoty. Spoluautorem scénáře je Jeff Buhler, který zase napsal scénář k remaku hororu Řbitov zvířátek.

Autorem námětu je Dave Grohl, který už při práci na poslední studiovce Medicine at Midnight přiznal, že z pronajatého domu, do kterého se s kapelou kvůli nahrávání nastěhovali, šla hrůza. „Nebylo to tak, že okolo vás lítá povlečení nebo blijete hráškovou polívku (narážel Grohl na kultovní film Vymítač ďábla, pozn. red.), ale měli jste pocit, jako kdyby vedle vás pořád někdo stál. Slyšeli jste kroky, vracely se vám sny o stařeně, jak stojí bosá v zabláceném svetru ve vašem pokoji. Měli jsme na výběr dvě věci, stáhnout ocasy a zdrhat nebo zatnout zuby a říct si: ‚Pojďme to natočit a padáme odtud.‘ A přesně to jsme udělali.“

Vlastně díky tomu můžeme říct, že film Studio 666 vznikl na základě skutečných událostí!