Obrázek k článku Ed Sheeran s Taylor Swift drnkají v přeslazeném singlu na strunu nostalgie
| Michael Švarc | Foto: Warner Musc

Ed Sheeran s Taylor Swift drnkají v přeslazeném singlu na strunu nostalgie

Ed Sheeran a Taylor Swift jsou dobří přátelé, kteří spolu v minulosti natočili už několik písní. Nyní se opět spojili v duetu The Joker And The Queen, který v sólo verzi vyšel na Sheeranově loňské desce Equals.

V klipu hrají na nostalgickou strunu, jako herce si totiž pozvali staré známé tváře. Jen jim dvojice herců v mezičase krapet povyrostla. 

Poprvé mohli oba interprety fanoušci společně slyšet v písni Everything Has Changed, která se objevila na skoro deset let starém albu Red od Taylor Swift. Chytlavou píseň o zamilovanosti doprovodil klip, ve kterém se obě hvězdy objevily jen na malou chvilku v roli rodičů dvou malých protagonistů.

A právě ti se nyní vrátili do skladby The Joker And The Queen. Už samozřejmě nejsou děti, ale mladí dospělí mířící na univerzity a bojující s pocitem odcizení a snad i rozdílnou budoucností. Ale jelikož pravá láska hory přenáší a nepotřebuje žádná opulentní gesta a diamanty, protagonisté se na konci opět shledají.

Milá připomínka vůbec první spolupráce obou umělců je samozřejmě tak trochu vypočítavost, ale natolik bezelstná, že nemá smysl se jí dlouze zaobírat.

The Joker and The Queen je další ze Sheeranových typických cajdáků, které tvoří určitý základ zpěvákovy tvorby. Z tohoto hlediska už má na kontě silnější zářezy, novinka je sice miloučká, ale zbytečně přeslazená. Na druhou stranu ji společnost Taylor Swift pozvedává a nezatracuje k úplnému zapomnění, protože oba umělci spolu mají docela dobrou dynamiku. A tak je duet více než čímkoli jiným hlavně připomenutím jejich dlouholetého přátelství.