Obrázek k článku Daft Punk i po rozpadu umí potěšit fanoušky. Oslavili výročí debutu
| Jarda Konáš | Foto: Sony Music

Daft Punk i po rozpadu umí potěšit fanoušky. Oslavili výročí debutu

Francouzská dvojice sice před rokem oznámila svůj konec, to ovšem neznamená, že už nic nepředvede. Jubilejní oslava alba Homework je toho důkazem.

Magické datum 22. 2. 2022 lákalo na mnoho způsobů. Zvýšil se počet svateb, slavnostně otevřela Kunsthalle Praha… a Daft Punk doslova zničehonic překvapili své fanoušky. Bez jakéhokoliv předchozího upozornění, bez mediální masáže, zkrátka typicky po jejich způsobu streamovali téměř pětadvacet let starý koncert z Mayan Theatre v Los Angeles. Ten proběhl 17. prosince 1997 a záznam běžel na nově založeném oficiálním kanálu na Twitchi. Zmíněný koncert byl mezi pamětníky unikátní díky tomu, že na něm kdysi Daft Punk vystoupili bez později ikonických masek. Kdo byl zrovna v úterý 22. února večer online a viděl oznámení na sociálních sítích francouzské dvojice, ten se mohl podívat, kdo si toho všiml pozdě, smůla, jakmile stream skončil, profil Daft Punk zase usnul a je po představení.

Není vyloučeno, že na této platformě budou pánové Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter nějaké materiály zveřejňovat i nadále. Zda ano, v jaké podobě a jestli na to pro příště upozorní dopředu, to můžeme jen hádat. Během streamu ale stihli posbírat už 165 000 sledujících uživatelů a celá tato epizoda se dá vnímat jako potvrzení Twitche, primárně zaměřeného na videohry, i coby nastupující platformy pro hudební streamy.

Around the World, singl z Homework, se dočkal klipu od Michela Gondryho

Pro ty, kdo záznam koncertu nestihli, připravili Daft Punk takovou malou zprávu útěchy. Jejich debutová deska Homework oslavila na konci ledna čtvrt století od vydání. Album se proto dočkalo jubilejní reedice The Homework 25th Anniversary Edition, která je už nyní k poslechu online. Obsahuje patnáct remixů od spřízněných producentů a dýdžejů. Daft Punk na svém webu 22. února také spustili předprodej fyzické verze, vyjde na vinylu 15. dubna.

Comeback to sice není, ale je vidět, že ikonická dvojice má fanouškům stále co nabídnout.