Obrázek k článku Billie Eilish míří do kin. Na Grammy nominovaný koncert bude k vidění jediný den
| Michael Švarc | Foto: Aerofilms

Billie Eilish míří do kin. Na Grammy nominovaný koncert bude k vidění jediný den

Americká hvězda Billie Eilish se na návrat do Česka zatím nechystá. Fanoušci ale budou moci její koncert navštívit alespoň prostřednictvím záznamu, který vstoupí v pátek 27. ledna do kin. K vidění bude jeden jediný den.

Záznam londýnského koncertu Billie Eilish Live at The O2 (Extended Cut) zprostředkuje divákům atmosféru živého vystoupení co možná nejvěrněji. Show natáčelo přes 20 kamer, a kromě písní nebudou chybět ani zpěvaččiny interakce s publikem. Film slibuje na ploše 95 minut 27 skladeb, včetně největších hitů jako jsou Bad Guy, Bury A Friend, Everything I Wanted nebo titulní song druhého alba Happier Than Ever.

„Vždycky jsem chtěla natočit film, který by zachytil atmosféru mých koncertů,“ nechala se slyšet Billie Eilish, která do Česka poprvé a zatím naposledy zavítala v roce 2019 v rámci turné ke svému ceněnému debutu When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Ten ji také vystřelil k mezinárodně slávě.

„Posledních 16 měsíců pro mě bylo speciálních, mohla jsem znovu být na turné, vystupovat živě a sdílet prostor s tolika úžasnými lidmi z celého světa. Tenhle film je vizuální živoucí zkušeností a vzpomínkou pro náš všechny. Oslavuje všechno, co na tomhle turné miluji a co je nejdůležitější, každého, kdo se na mě přišel podívat,“ dodala zpěvačka ke koncertnímu záznamu, který získal nominaci na Grammy za Nejlepší hudební film.

Premiéru si sice odbyl už na Apple TV, ale v kinech bude k vidění poprvé v nezkrácené verze se šesti písněmi navíc. „Tohle je moje ‚Děkuji‘,“ vzkázala hudebnice, která loni na podzim uvedla, že začala s bratrem Finneasem pracovat na třetím albu.