Obrázek k článku Fešák Adam Levine se vrací. S Maroon 5 si troufne na letiště v Letňanech
| Petra Divoká | Foto: Live Nation

Fešák Adam Levine se vrací. S Maroon 5 si troufne na letiště v Letňanech

Poprvé se americká skupina Maroon 5 v Praze objevila před třemi lety v době turné k desce Red Pill Blues. Loni navázali albem plným hvězdných hostovaček a nyní míří na letiště Letňany, kde vystoupí 21. června 2023.

Přesně před dvaceti lety vtrhli na hudební scénu s povedeným debutovým albem Songs About Jane. Nedlouho poté kalifornská skupina získala první ze svých tří cen Grammy, a to v kategorii Best New Artist. Nominací na prestižní cenu získali celkem třináct, naposledy za hit Girls Like You, který nahráli s Cardi B.

Loni v létě Maroon 5 vydali album Jordi, na které si přizvali řadu hostů. Největčí úspěch měla skladba Beautiful Mistakes s Megan Thee Stallion. Dále se na desce objevili třeba Blackbear, Stevie Nicks či H.E.R.

Po Christině Aguileře či Cardi B si Adam Levine zazpíval s Megan Thee Stallion

Přestože se skupina se zpěvákem Adamem Levinem vždy těšila i u nás velké popularitě, svůj první tuzemský koncert si odbyla až v roce 2019, zato rovnou ve zdejší největší hale, v O2 areně. Tehdy s nimi poprvé do České republiky přiljela i norská zpěvačka Sigrid. Vystoupení tehdy následovalo krátce poté, co Maroon 5 bavili publiku o přestávce Super Bowlu. Jejich show na tomto sportovním svátku se sice nesetkala čistě s kladným přijetím, ale samotná účast byla důkazem přetrvávající obliby.

Příští rok popová pětice fanoušky potěší zase o něco větším koncertem, tentokrát pod širým nebem. V rámci koncertní série Prague Rocks zahraje na Pražském letišti Letňany. Do konce roku Maroon 5 v Asii dokončují své aktuální světové turné a příští rok to vezmou přes šňůru koncertů v Las Vegas do Evropy.

Hitů Maroon 5 během své kariéry stvořili požehnaně