Obrázek k článku Chiquitita je opět trendy. ABBA natočila s Eltonem Johnem píseň na TikToku
| Šárka Hellerová | Foto: Baillie Walsh

Chiquitita je opět trendy. ABBA natočila s Eltonem Johnem píseň na TikToku

Tvrdil někdo, že TikTok je pro mladé? Abba a Elton John si dovolují nesouhlasit. V novém videu společně zahráli mashup oblíbených skladeb Chiquitita a Bennie and the Jets.

Benny Andersson a Elton John tak reagují na popularitu audio nahrávky, která oba hity propojuje a objevila se loni v červnu na sociální síti TikTok. Tuto klavírní nahrávku, kombinující čtyřicet tři let starou píseň Chiquitita a skladbu Bennie and the Jets z roku 1973, již užilo ve svých videích 54 000 uživatelů TikToku, informuje magazín Rolling Stone.

„Co kdyby Bennie and The Jets zbožňovaly Abbu?“ zamyslel se uživatel, který původní audionahrávku zveřejnil. Nejspíš ho ale nenapadlo, že jeho dílo bude na TikToku populárnější než příspěvky samotného Eltona Johna. Jeho nejpopulárnější skladbou na TikToku je I’m Still Standing, které můžete slyšet v 39 000 videích. Stejně tak si vede samotná Chiquitita, nicméně Abba má v tomto virtuálním prostoru i daleko úspěšnější písně a patří tak k tiktokové šlechtě. Úctyhodných 431 800 videí využívá jako soundtrack úryvek písně Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight).

 

@abba Heard that ’Chiquitita’ was trending again…with @Elton John! #ABBA #pop #piano ♬ Benny and Chiquitita - reymifasol

Benny Andersson s nově zveřejněným videem na oficiálním účtu skupiny ABBA dokazuje, že se na TikToku, na kterém je aktivní od loňského srpna, umí pohybovat. Vlastně nejde o nic velkého: Nejprve kamera zabírá Anderssona, jak s úsměvem hraje na naleštěné černé piano, poté je střih na Eltona Johna, který naváže svým partem. I taková krátká legrace ale fanoušky obou interpretů potěší. „Slyšeli jsme, že Chiquitita opět trenduje… s Eltonem Johnem!” píše se u příspěvku.