Obrázek k článku Vítejte v hříšném světě Faith No More. Přenese vás tam chystaná hra
| Jarda Konáš | Foto: Warner Music

Vítejte v hříšném světě Faith No More. Přenese vás tam chystaná hra

The Real Thing je název třetí desky Faith No More. Ta byla první, kterou kapela nahrála se zpěvákem Mikem Pattonem. A nyní se chystá stejnojmenná hra.

Půjde o RPG, žánr u nás známý hlavně díky Dračímu doupěti. Hraje se tak, že vám stačí tužka, papír, kostky a kniha pravidel. Hráči vytvoří skupinu postav, která se vydává na dobrodružství pod taktovkou vypravěče. Hlavní je představivost a ochota hrát vybranou roli, proto se žánr RPG do češtiny často překládá jako „hra na hrdiny“.

The Real Thing se odehrává ve světě inspirovaném stejnojmennou deskou, ale autor hry James Ward přidal prvky známé z dalších alb. „Řada písní na The Real Thing se točí okolo podobných témat a nápadů, čímž se stává ideální deskou, ze které se dá vytvořit hra na hrdiny,“ popisuje Ward a dodává: „Názvy písní a texty ze všech alb Faith No More jsou uvážlivě vloženy do hry jako gesto fanouškovství a respektu k jedné z našich nejoblíbenějších kapel.“

Epic, nejúspěšnější singl z desky The Real Thing

Pro hráče klasických RPG her bude trochu překvapivý koncept. Nejde o žádné sekání do skřetů ani střílení v postapo světě. The Real Thing se odehrává na začátku 90. let v USA a hráči navštíví cosi jako zbohatlický palác, který slouží pro zábavu, potěšení, práci, odpočinek i jako místo, kde každý snadno podlehne pokušení a hříchu. Hra nechce konkurovat slavným RPG titulům jako Dungeons & Dragons nebo Shadowrun, za cíl si klade dát fanouškům Faith No More šanci prožít si jejich tvorbu trochu jinak.

Kapela sama se na tvorbě hry nepodílela, Wardovi ovšem dala svolení k užití tvorby a nyní se zapojila do propagace kampaně, jejíž součástí je i unikátní kapelní merch jako trička, čepice nebo roušky.     

James Ward se svým nápadem uspěl, pár dní před koncem kampaně vybral na výrobu The Real Thing desetinásobek potřebné částky. Už teď je jisté, že u The Real Thing nekončí, Ward avizuje přípravy dalších čtyř her na motivy alb Angel Dust, King for a Day… Fool for a Lifetime, Album of the Year i Sol Invictus, zatím poslední studiovky Faith No More z roku 2015.