Obrázek k článku Jared Leto napsal milostný dopis. V singlu Thirty Seconds to Mars je i čeština
| Šárka Hellerová | Foto: Bartholomew Cubbins

Jared Leto napsal milostný dopis. V singlu Thirty Seconds to Mars je i čeština

Kalifornská skupina Thirty Seconds To Mars v září vydá album nazvané It’s the End of the World But It’s a Beautiful Day. Bratři Jared a Shannon Leto novinku uvedli singlem Stuck. Jde o jejich první nahrávku po pětileté pauze.

Deska navazuje po albu America z roku 2018, To je zároveň rok, kdy se z kapely odchodem kytaristy Miličeviće opět stalo duo. Jared a Shannon spolu Thirty Seconds To Mars založili před dvaceti pěti lety. Od dob první desky, jež vyšla v roce 2002, se po jejich boku vystřídala řada muzikantů.

Videoklip k písni Stuck zpěvák a herec Jared Leto sám režíroval a nechal se slyšet, že je milostným dopisem jeho oblíbeným fotografům, jako jsou Richard Avedon, Irving Penn, Robert Mapplethorpe, Diane Arbus, and Herb Ritts. „Změnili způsob, jakým jsem se díval na věci a ukázali mi nové možnosti,“ vzkázal Leto fanouškům na Instagramu. Za samotnou lásku k fotografii přitom prý vděčí své matce

O novém klipu natočeném v Paříži prozradil, že je pokračováním cesty, která započala s deset let starým singlem Up In The Air – cesty oslavující umění, design, módu a lidi, kteří to vše přivádí k životu. „Je to milostný dopis síle hnutí a spojení, je to svědectví o úžas vzbuzujícím potenciálu lidí, kteří sice možná nezapadají, ale svět je díky nim o mnoho víc fascinující,“ napsal Leto.

Přestože se klip točil v pařížské metropoli, romantické kulisy města v něm nečekejte, jde o studiovou záležitost. Před kamerou se střídají různé postavy a tanečníci a tanečnice. Někdo olizuje ostří nože, jiný vlastní nohu, po jiné se plazí had... Zprvu černobílý klip se ke konci vybarví a myslí i na české publikum, název písně je přeložen do různých jazyků, mezi kterými nechybí ani čeština.

Singl Stuck je první z celkem jedenácti nových písní, na které se fanoušci mohou těšit. Na oslavu zveřejnění klipu se Jared Leto spojil s fanoušky v živém vysílání na Instagramu, kde sdílel radost z dokončení nového alba. Nebyl však příliš konkrétní v tom, co lze od šesté řadové desky jeho skupiny čekat. Prý na ní bude „od všeho trochu“.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený JARED LETO (@jaredleto)